UREĐENO IZVORIŠTE SUMPORNE VODE, PRAVA IZLETNIČKA IDILA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Za izvor sumporne vode koja gori kod Apatina se zna već decenijama. Isti toliko ovaj izvor je čamio, obrastao trskom i rastinjem, daleko od pogleda slučajnih prolaznika, a onda je Udruženje građana “Moj Apatin” odlučilo da od ovog mesta napravi prijatan kutak za izletnike (pa i turiste) i u kratkom roku svoju ideju su pretočili u delo.

Nakon dva meseca rada i truda ovo izvorište je dobilo svoj konačan izgled i zajedno sa svim objektima postao jedna korisna celina. Prema rečima predsednika udruženja građana “Moj Apatin”, Vladimira Simina od njih je potekla ideja, a u samoj realizaciji im je pomogla opština Apatin i kako dodaje urađeno je mnogo kako bi ovo izletište danas izgledalo ovako.

-Uloženo je mnogo napora i vremena, ali smo uspeli da od ovog mesta koje je bilo razrušeno napravimo jednu upotrebljivu i funkcionalnu celinu koju će moći da koriste građani opštine Apatin, ali i turisti. Postoji mnogo priča o izvorištu i poznato je da ona ima lekovita svojstva, naravno ova voda nije za piće ali je kupanje u njoj dozvoljeno i ne predstavlja nikakav problem.- izjavio je Vladimir Simin.

FONO Vladimir Simin

Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać je prisustvovala završetku radova na ovom projketu i izjavila kako opština treba da podrži ovakve inicijative koje unapređuju Apatin.

-Ovo mesto je bilo izuzetno zapušteno i mislim da je ideja udruženja najviše doprinela na samoj promociji ovakvog mesta. Izvorište se nalazi na jednom delu biciklističke staze koja bi išla od Apatina pa sve do Velikog salaša i imamo ideju da uredimo još dva izletišta na ovoj ruti, jedno na salašu, a drugo kod “Starih hrastova”. Ovim bi kompletirali jednu mikrolokaciju na kojoj bi građani mogli da provedu kvalitetno vreme u odmoru. Iskoristila bih priliku da se zahvalim udruženju građana “Moj Apatin” na ovoj inicijativi i jednoj lepoj akciji i nadam se da će se uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti. – kazala je Koraćeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *