Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » UREĐENO IZVORIŠTE SUMPORNE VODE, PRAVA IZLETNIČKA IDILA
UREĐENO IZVORIŠTE SUMPORNE VODE, PRAVA IZLETNIČKA IDILA

UREĐENO IZVORIŠTE SUMPORNE VODE, PRAVA IZLETNIČKA IDILA

Za izvor sumporne vode koja gori kod Apatina se zna već decenijama. Isti toliko ovaj izvor je čamio, obrastao trskom i rastinjem, daleko od pogleda slučajnih prolaznika, a onda je Udruženje građana “Moj Apatin” odlučilo da od ovog mesta napravi prijatan kutak za izletnike (pa i turiste) i u kratkom roku svoju ideju su pretočili u delo.

Nakon dva meseca rada i truda ovo izvorište je dobilo svoj konačan izgled i zajedno sa svim objektima postao jedna korisna celina. Prema rečima predsednika udruženja građana “Moj Apatin”, Vladimira Simina od njih je potekla ideja, a u samoj realizaciji im je pomogla opština Apatin i kako dodaje urađeno je mnogo kako bi ovo izletište danas izgledalo ovako.

-Uloženo je mnogo napora i vremena, ali smo uspeli da od ovog mesta koje je bilo razrušeno napravimo jednu upotrebljivu i funkcionalnu celinu koju će moći da koriste građani opštine Apatin, ali i turisti. Postoji mnogo priča o izvorištu i poznato je da ona ima lekovita svojstva, naravno ova voda nije za piće ali je kupanje u njoj dozvoljeno i ne predstavlja nikakav problem.- izjavio je Vladimir Simin.

FONO Vladimir Simin

Zamenica predsednika opštine Apatin, Dubravka Korać je prisustvovala završetku radova na ovom projketu i izjavila kako opština treba da podrži ovakve inicijative koje unapređuju Apatin.

-Ovo mesto je bilo izuzetno zapušteno i mislim da je ideja udruženja najviše doprinela na samoj promociji ovakvog mesta. Izvorište se nalazi na jednom delu biciklističke staze koja bi išla od Apatina pa sve do Velikog salaša i imamo ideju da uredimo još dva izletišta na ovoj ruti, jedno na salašu, a drugo kod “Starih hrastova”. Ovim bi kompletirali jednu mikrolokaciju na kojoj bi građani mogli da provedu kvalitetno vreme u odmoru. Iskoristila bih priliku da se zahvalim udruženju građana “Moj Apatin” na ovoj inicijativi i jednoj lepoj akciji i nadam se da će se uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti. – kazala je Koraćeva.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top