УНОШЕЊЕ БАДЊАКА У ОПШТИНУ АПАТИН- БОГОСЛУЖЕЊЕ У ХРАМУ БЕЗ ПАЉЕЊА БАДЊАКА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Поводом обележавања Бадњег дана, Српска православне црквена општина Апатин и општина Апатина организовали су традиционално вожење бадњака кроз Апатин и његово уношење у зграду општине. И ове године, Бадњак је након Свете Литургије у Храму кренуо у колони фијакера и верника како би га унели у зграду општине.

Апатински парох, Младен Глушац и председник Скупштине општине Апатин, Милан Шкрбић поздравили су окупљене грађане и честитали им Бадњи дан. Како је речено, вечерас ће у 18 часова у Храму “Сабор Светих Апостола“ на Дунаву бити одржано вечерње Богослужење, док је традиционално паљење бадњака због неповољне епидемиолошке ситуације отказано.

Поред председника Скупштине општине, свештенства и верника, уношењу бадњака присуствоваo је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, као и остало општинско руководство.

Сечом и приношењем Бадњака православни верници, који Бадњи дан и Божић обележавају по Јулијанском календару, припремају се за вечерашње бдење и сутрашње обележавање најрадоснијег хришћанског празника – рођење Исуса Христа.

Празнично јутрење у Храму, “Сабор Светих Апостола“ биће служено 07. јануара у поноћ, а Литургија на дан Божића ће почети у 7 часова. Света литургија у апатинском Храму другог и трећег дана Божића (8. и 9. јануара 2021. године) ће бити служена од 9 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *