POBEDE SNEŽANE MILOŠEVIĆ I TANJE STOJANOVSKI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Snežana Milošević veteranski prvak Srbije, Tanja Stojanovski uz rekord staze pobednik najteže ultramarotonske planinske trke u Srbiji
Proteklog vikenda članovi Atletskog kluba Apatin nastavili su sa nastupima i ostvarivanjima dobrih rezultata na takmičenjima u Republici Srbiji.

U finalu kupa Srbije za seniore koje je održano Sremskoj Mitrovici, Atletski klub Apatin imao je dva predstavnika u disciplini 3.000 metara stipl, sedmo mesto osvojio je Đuro Borbelj, dok je Tihamer Sirak zauzeo jedanaesto mesto.

Na Prvenstvu Srbije za veterane koje je održano na Košutnjaku (Beograd), u disciplini 3.000 metara prvo mesto osvojila je Snežana Milošević i tako postala veteranska prvakinja Srbije za 2016. godinu, na takmičenju je u disiplini 800 metara nastupio Nebojša Ćulumović.

Tanja Stojanovski je učestvovala na najtežoj ultramaratonskoj trci u Srbiji, koja je održana na Staroj planini, ona je stazu u dužini od 122 kilometra sa velikom visinskom razlikom istrčala u vremenu od 22 sata i 25 minuta i sa tim rezultatom oborila dosadašnji rekord staze i osvojila prvo mesto u ženskoj konkkurenciji. Trka se bodovala za nastup na jednoj od najpopularniji trka na svetu Ultra trejl Mon Blan. Na trci je nastupio i Aleksandar Štajfer koji je usled prevelikog umora promašio markaciju i nije uspeo da završi trku iako je bio jedan od najvećih favorita za pobedu.

Za vikend koji je pred nama apatinske atletičare očekuje nastup na 5 i 10 kilometara, koje se održavaju na jednoj od najjačih trka u regionu, 8. ASICS Trci prijateljstva – Kula.

Ak Apatin (1)