“РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ” ОД 22. ДО 25. ЈУЛА, АКО ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ДОЗВОЛИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Уколико епидемиолошка ситуација то дозволи, овогодишње “Апатинске рибарске вечери” ће бити одржане од 22. до 25. јула. Директор Туристичке организације Апатин, Немања Јовић је рекао да је епидемиолошка ситуација на нивоу наше општине све боља, и нагласио да тренутно постоји могућност да ће се манифестација одржати.

-Не можемо са сигурношћу да кажемо да ће се “Рибарске вечери” ове године одржати, то ће зависити од прописа, закона и епидемиолошких мера које ће бити на снази. Ми ипак крећемо са организацијом, како бисмо искористили евентуално повољну епидемиолошку ситуацију и одржали нашу омиљену и највећу манифестацију. Консултујући се са локалним кризним штабом, неким вишим инстанцама и здравственим радницима, дошли смо до тога да би “Рибарске вечери” могле да буду одржане од четвртка, 22. до недеље, 25. јула, објаснио је Јовић.

Он је нагласио да се још увек не зна какав ће бити програм и које активности ће се одржати, јер ће то зависити од мера које буду на снази.

-Сувише је то далеко да би ми данас тачно знали да ли ће “Рибарске вечери” изгледати онако како смо навикли, у смислу великих масовних окупљања и концерата естрадних звезда, великог броја излагача и штандова. По мерама које су сада на снази, неки делови програма који су организовани ранијих година могу да се одрже. Наравно, ми се надамо да ће то све бити уобичајено као што је било и раније, а да ће наставак имунизације у целој држави томе допринети. Међутим ми данас још немамо званичну потврду да ће то са сигурношћу моћи, казао је Немања Јовић.

Директор Туристичке организације Апатин је додао да ће за разлику од ранијих година, моторијада бити одржана мимо “Рибарских вечери”.

-Са Мото клубом “Пантер” смо договорили да мото скуп изместимо из термина “Рибарских вечери” и он ће бити одржан викенд раније, односно од 16. до 18. јула 2021. године. На тај начин ће сви они гости који су обично током “Рибарских вечери” били у граду, моћи да посете и моторијаду. Надамо се да ће ту програм бити мало атрактивнији и богатији него претходних година. Битно је напоменути да сам концепт одржавања мото сусрета даје могућност ограничења броја учесника и посетилаца, тако да је одржавање тог догађаја извесније од “Рибарских вечери”. У сваком случају, ми крећемо са организацијом ових манифестација као да ће све бити нормално, поручио је Јовић.

Још увек није донета одлука да ли ће се у селима апатинске општине одржати традиционалне квалификације за Отворено првенство у кувању рибљег паприкаша, које претходе “Рибарским вечерима”.

-Нисмо донели одлуку по том питању. Пратићемо епидемиолошку ситуацију и трудићемо се да све буде како смо навикли, али ипак морамо да поштујемо закон и прописе. Према епидемиолошким мерама које су тренутно на снази, манифестације попут “Бућке”, “Златне рибице” и сличних могу да се одрже. Што се тиче великих окупљања и концерата естрадних звезда, ми ћемо се припремати као да ће моћи, а да ли ће моћи, то ћемо видети у недељама које су пред нама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *