ŠESTOGODIŠNJOJ JELENI OBRADOVIĆ IZ SONTE POTREBNA POMOĆ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Jelena, obolela od cerabralne paralize i plučne disfunkcije bi prohodala ukoliko se sakupe sredstva za njeno lečenje u austrijskom gradu Lincu.

Razdragana devojčica Jelena, mentalno čak ispred vršnjaka, puzeći prilazi nam u njenom porodičnom domu u Sonti gde je sa roditeljima Zoranom i Dijanom. Pozdravlja nas rukicom koja funkcioniše baš kao da se raduje što ima goste koji joj žele dobro. Otac Zoran, počinje.

-Da moje dete prohoda ne bih žalio sutra da umrem. Moja ćerkica je tri puta bila na pregledima u Lincu a doktori smatraju da bi operetivnim zahavatom i terapijama koje traju šest meseci mogla da prohoda. Sada ona ne može da stoji, sama ne može do toaleta. Puna je života ali ne može da se druži  sa vršnjakinjama. Kao da je kuga pala na našu kuću – kaže otac Zoran.

Operacija i terapije u Lincu koštale bi oko 20.000 evra. Za sada ta sredstva nisu prikupljena. U humanitarnim akcijama za Jelenu je donirano sedam hiljada evra.

– Moji roditelji nam pomažu da preživimo. Mogla bih da radim na sezonskim poljskim radovima ali moja Jelena ne može sama da ostane u kući – jada se majka Dijana, sa nadom da će naći spas za svoju jedinicu, koja se kroz šestogodišnji život nekoliko puta u bolnicama izborila.

–Jelena je veliki borac. Kad su u trećoj godini zbog plućne disfunkcije lekari u Novom Sadu skoro “digli ruke”, ona se nekim čudom oporavila. Kasnije je utvrđena cerabralna paraliza – priča majka.

Roditelji Jelene pokušavaju na sve načine da joj pomognu. -Postoje izvesna saznanja da konji mogu svojim prisustvom da pomognu osobama sa Jeleninim oboljenjem. Iz Kucure, kod Vrbasa, odgajivač konja Vojo Gaković nam je obećao dovesti ovu plemenitu životinju. Neverovatno je, ali istinitio, da se moja ćerkica boji mačke i psa ali kad je odvedem na sonćanske njive ona je razdragana i pokretnom rukicom kao da pozdravlja konja. Plišanu igračku konja stalno drži uz sebe – kaže otac Zoran.
obradović jelena sa plišanim konjićem
Zoran nam potvrđuje da je apelovao čak na premijera da se pomogne njegovoj devojčici. – Stigao sam do kabineta i obećana nam je pomoć. Očekujemo da se ona realizuje. Do sada su nam sugrađani iz Sonte mnogo pomogli, počev od mesne zajednice do humanitarnih akcija škole. Iz apatinske SO nismo dobili ni dinar otkad smo u januaru počeli prikupljati sredstva. Ja sam zahvalan svima koji su donirali lečenje, a posebno Đuletu Van Gogu koji se zaista iskreno angažovao kao javna ličnost-priča Zoran, apelujući na sve ljude dobre volje, da se uključe u borbi za Jelenino zdravlje.
Obradović isperd kuće
Broj žiro računa: 250-2180001631200-17
Broj deviznog žiro računa: RS35250218000582121023

na ime Jelena Obradović
Za sve dodatne informacije – kontakt telefon Jeleninog oca: Zoran Obradović: +381611926584

Đilas donirao 300 hiljada

Zahvalni smo svima koji su nas donirali a posebno firmi M group Dragana Đilasa koja nas je iznedaila i uplatila posle jednog teksta u novinama 300 hiljada dinara. Naša Jelena ima dečiji dodatak pet hiljada i pomoć za tuđu negu devet. Ako nas Bog pogleda do kraja meseca maja Jelena bi mogla da se operiše-kažu roditelji, Zoran i Dijana.

obradović dete mala jelena sa majkom