СЕДМИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ ВРAТИО АПАТИНСКУ ПУБЛИКУ У КУЛТУРНИ ЦЕНТАР

APATIN KULTURA VESTI

У апатинском Културном центру од 27. до 29. октобра је одржан седми позоришни фестивал у склопу којег су изведене три представе, а на задовољство организатора и глумаца, апатинска позоришна публика се вратила у салу. Фестивал је отворила представа „Неодустајање“ у којој главну улогу игра Марија Меденица, а дан касније изведена је дуодрама „Лутка“ која је изазвала велико интересовање оба пола, јер говори о мушко-женским односима на један научно-фантастични начин. Сала Културног центра последњег фестивалског дана је била испуњена до последњег места, а овогодишњи фестивал је затворила представа „Прах“, у којој улоге тумаче Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић, врсни глумци су први пут гостовали у Апатину.

-Као прво публика је била дивна, сала вам је фантастична и искрено се надам да ћу имати прилику
да дођем поново. Касно смо стигли па нисам успела да видим град, а кажу да је прелеп. Поред ове представе коју играмо већ седму годину, радим још доста представа, серија и филмова, а са Зораном сам снимала и серију „Бунар“, коју ће публика ускоро моћи да погледа, рекла је Наташа.

Директорица апатинског Културног центра, Данијела Обрадовић није крила задовољство што су се Апатинци вратили позоришту, додајући да је за то заслужна добра селекција представа на фестивалу.

-Две године пандемије корона вируса су учиниле своје, али публика нас је током фестивала испоштовала и коначно се враћа. Веома смо задовољни посетом, а томе је допринео и добар одабир представа. Претходних година се показало да публика баш и не воли монодраму и дуодраме, али овога пута стизале су само позитивне реакције. Глумци су такође били веома задовољни, па могу рећи да је још један фестивал веома успешно завршен, рекла је Данијела Обрадовић.

Она је нагласила да ова установа и за наредни период припрема бројне програме у виду концерата, биоскопских пројекција и позоришних представа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *