ПРИЈЕМ ЗА МЛАДЕ КОЈИ СУ ПРЕДСТАВЉАЛИ АПАТИН НА САМИТУ ОМЛАДИНЕ „ОТВОРЕНИ СВЕТ“

APATIN DRUŠTVO VESTI

У организацији Фондације “Заједно за младе – др Даница Грујичић” на Златибору је од 27. до 31. октобра одржан Први међународни самит младих “Отворени свет”, којем је присуствовало више од 2.500 најбољих студената из Србије, земаља региона и света, међу којима је била и делегација из Апатина. У склопу самита је одржано 20 панела са великим бројем различитих тема од здравља, образовања, преко породице, културе и спорта.

Апатин је на овом догађају представљало четворо младих и успешних људи из наше Oпштине, а пријем за њих данас је у Плавој сали организовао Радован Ђукић, заменик председнице Општине Апатин.

-Оно што је јако битно, Општина Апатин је узела учешће у самој припреми самита и у самој могућности да пошаље наша четири студента који су му присуствовали. Данас смо уприличили пријем за њих како би чули какви су њихови утисци, али и да видимо на који начин би ми нешто у мањем обиму могли да организујемо код нас. Наравно да је Апатин мања средина у односу на неке друге Локалне самоуправе, али ако погледате ове младе људе, њихове радне резултате и оно што стоји иза њих, видећете да су доказани не само у својим радним јединицама, већ и на својим факултетима где су студирали, а немају ни тридесет година. Јако нам је значајна њихова подршка, као што је њима важна подршка Локалне самоуправе. Данашњем пријему присуствује њих троје, док четврти учесник самита због обавеза није могао да дође, рекао је ђукић.

Немања Лакић, студент прве године докторских студија из области туризма, уже научне области гастрономија и технологија хране је био један од четири представника апатинске делегације на овом скупу, где су доста тога научили, што ће им како каже, много заначити у будућности.

-Семинару су присуствовали најбољи представници Локалних самоуправа, у овом случају Општине Апатин, односно млади студенти који су присуствовали разним панелима из ужих научних области. Знања која смо тамо стекли ће нам много значити у даљем школовању и овим путем се захваљујемо Општини Апатин што нас је упутила на тај самит, јер је одличан осећај бити на догађају којем присуствовује више од 2.750 студената из 47 земаља света, нагласио је Лакић.

Фондација “Заједно за младе – др Даница Грујичић” је овим догађајем наставила да окупља најуспешније и најперспективније младе људе, да им помаже и даје шансу да остану у Србији, а да при том размењују знања и искустава са колегама из целог света.

-Циљ самита је да окупимо најбоље студенте – оне који ће нам сутра водити државу, компаније, министарства. Циљ нам је да се они повежу међусобно, да се повежу са државом, приватним сектором, да стекну нова знања и искуства. Да стекну најбоље контакте које могу да добију током студија, рекао је Немања Недељковић, испред Фондације.

Међународни самит младих на Златибору је само први у низу сличних омладинских и студентских окупљања који Фондација “Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић” планира да организује у будућности.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *