У РЕНОВИРАЊЕ ШКОЛА У ПРИГРЕВИЦИ, СОНТИ И СВИЛОЈЕВУ УЛОЖЕНО 6,5 МИЛИОНА ДИНАРА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Локална самоуправа је током 2022. године уложила више од 6,5 милиона динара у модернизацију основних школа у селима апатинске општине. Конкретно, у Основној школи „Иван Горан Ковачићˮ у Сонти је реконструисан санитарни чвор, док је у Свилојеву адаптиран тоалет, окречене су и саниране учионице и ходници, а обновљена је и ламперија. Највећи радови изведени су у Пригревици, где је, поред реконструкције спортске сале “Партизан” у оквиру Основне школе „Младост“, замењен под у учионицама, у вредности радова од 1,3 милиона динара.

Према речима председнице општине Дубравке Кораћ, ова улагања су само део планираних радова на подизању укупних школских капацитета у на територији општине.

-Подсетићу да смо претходних година комплетно реновирали и опремили три вртића и изградили јаслице у Апатину, као и да имамо континуирана улагања у средње школе. У то убрајам и проширење понуде смерова, као и систем стипендија за средњошколце, казала је Дубравка Кораћ.

Према њеним речима, инвестиције ће бити настављене и у наредној години, како би се све претшколске и школске установе у општини довеле на завидан ниво.

-Желимо да деца у Апатину имају најбоље услове за образовање и одрастање, а верујем и да су родитељи задовољни досадашњим улагањима, каже Кораћева.

Помоћница председнице општине за питања образовања, Милка Никшић је појаснила, да ће се у наредним годинама у сеоским школама на територији апатинске општине обављати и додатни радови. Према њеним речима, Основну школу „Младост“ очекује замена подова у преосталим учионицама, Основна школа „Иван Горан Ковачић“ ће добити нову фасаду а биће саниран и кров, док Основну школу „Киш Ференц“ у скоријој будућности чекају послови на постављању ПВЦ столарије и обнови фасаде.

-Постараћемо се, да у наредном периоду обезбедимо и средства за улагања у основној школи у Купусини. Поред тога, локална самоуправа води рачуна да школе буду опремљене модерним средствима за наставу и да све текуће потребе ученика, наставника и родитеља буду испуњене, каже Милка Никшић.

Извор: СО Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *