ZAVRŠEN FESTIVAL “NEDELJA POZORIŠTA”

APATIN KULTURA VESTI

U utorak, 7. juna, u sonćanskom Domu kulture zatvoren je festival Nedelja pozorišta koji je ogrganizovao Centar za kulturu i obrazovanje Sonta. U 19 sati odigrana je poslednja predstava pod imenom „Za milion godina” dramskog studija Ars liberi iz Bačke Palanke koja je nastala po tekstu „Svet na kakav smo navikli” koji su napisali glumci sonćanskog dramskog studija. Nakon predstave, pročitani su svi dobitnici nagrada, a organizator se zahvalio svima koji su pomogli festival.

Nagrade su dobili: Opštinski kulturni centar Apatin za savremeni pristup u pozorišnom radu u predstavi Znam čoveka, Dramska trupa „Čika Savo Škobić“ za najlepšu poruku predstavi Gde je moj nos, Somborski edukativni centar za edukativnost u predstavi Sa nošom u svet, Gimnazija „Nikola Tesla“ Apatin za ujednačenu glumačku igru u predstavi Morska bolest, Dramski studio „Ars Liberi“ iz Bačke Palanke za adaptaciju teksta u predstavi Za milion godina.

Takođe, dodeljene su i glumačke nagrade Dejanu Stanivukoviću iz Apatina, Robertu Čobanu iz Sonte, Strahinji Peršiću iz Sombora, Dunji Eror iz Apatina i Ivani Zolarek iz Bačke Palanke.

Sponzori festivala bili su Opština Apatin, Mesna zajednica Sonta, Knjigovodstvena agencija „Saldo“, ribranica „Lavač“ i pekara „Zlatni klas“. Centar za kulturu i obrazovanje Sonta se takođe zahvaljuje i svima drugima, medijima, članovima i prijateljima koji nam pomogli.