ODRŽANA DRUGA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA-POZNAT DATUM ODRŽAVANJA APATINSKIH RIBARSKIH VEČERI

POLITIKA VESTI

Sednica Opštinskog veća, druga po redu, održana je danas , a na dnevnom redu se našlo šest tačaka.Većnici su usvojili Odluku o načinu obavljanja funkcije predsednika opštine, zamenika predsednika opštine, predsednika Skupštine, zamenika predsednika Skupštine i sekretara Skupštine opštine Apatin.Prema ovoj odluci sva lica će do momenta isteka ili prestanka mandata  biti na stalnom radu dok će zamenik predsednika Skupštine, Nika Petrović ovu funkciju obavljati volonterski.

Utvrđen je predlog Odluke o davanju saglasnosti o zaključenju aneksa ugovora o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade radi izgradnje fabrike za doradu tekstila i farbare , između opštine Apatin i preduzeća Flash Srb d.o.o.

Aneksom se fabrici Flash Srb pomera rok za ispunjenje obaveze zapošljavanja 203 radnika na rok od tri godine od dana potpisivanja, pa će on novim ugovorom biti pomeren do 31.12.2017 godine. Osnov za donošenje ovakve odluke je odobrenje Ministarstva privrede koje je investitoru produžilo rok za zapošljavanje novih radnika.Veće je ovlastilo predsednika opštine Radivoja Sekulića da potpiše aneks ovog ugovora.

Na zasedanju je usvojeno rešenje o imenovanju novih članova Komisije za sprovođenje komasacije u KO Kupusina. Rešenjem je na mesto predsednika imenovan Milan Marković, dipl.pravnik, njegova zamenica Zvezdana Zvonar , dipl.pravnik, član Maja Kuridža , master inž.građ, Aleksandra Vukoman , dipl.pravnik kao sekretar komisije , Marko Đumić, master pravnik i Danijela Čučilović, inž.informatike.

Na sednici je usvojeno i rešenje o imenovanju petočlanog Saveta za zdravlje opštine Apatin.Prema novom rešenju predsednik će biti dr Miodrag Pavlović, članovi  Branka Bajić, dr Ivana Jelić i Radoslav Bogić. Savet se sastoji od dva člana predstavnika lokalne samouprave , jednog člana predstavnika udruženja građana iz reda pacijenata , jednog člana predstavnika zdravstvenih ustanova sa teritorije opštine Apatin i člana koji predstavlja nadležnu filijalu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Odluka o visini naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja , radi mirnog rešavanja spora jednoglasno je usvojena, pa će na ime ovih obaveze biti opredeljeno 884.000,00 dinara.

Članovi Veća su komentarisali ovu odluku i izrazili želju da se po hitnom postupku usvoji  Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa kojim bi se smanjili napadi i troškovi u slučaju odštetnih zahteva građana.

Na kraju sednice, predsednik Radivoj Sekulić je obavestio članove i novinare da je organiazicioni odbor “53 Apatinskih ribarskih večeri” na svojoj poslednjoj sednici doneo odluku da se u cilju najavljenih ušteda, ovogodišnja manifestacija održi od 7. do 10. jula , dan kraće od onoga kako je ranije planirano.Kako je rečeno, javnost će o programu biti obaveštena početkom sledeće nedelje.

2. sednica opštinskog veća 2. sednica opštinskog veća