ULAGANJA VLADE APV I ČETIRI OPŠTINE U SOMBORU

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

SOMBORSKA Opšta bolnica „Dr Radivoj Simnović“ uskoro će potpuno biti obnovljena.Pokrajinska vlada će zajedno sa lokalnim samoupravama Sombora, Apatina, Odžaka i Kule, obezbediti sredstva za sufinansiranje izrade projektne dokumentacije , kao i kompletnu adaptaciju zgrade Hirurskog bloka, površine 16.000 kvadratnih metara, koja nije temeljnije obnovljena od kako je izgrađena 1987.godine. U drugoj fazi biće dograđen novi deo za odeljenja neurologije i interne medicine, a u trećoj adaptacija ostalih objekata i uređenje prilaznih puteva i kruga bolnice.

Ugovor vredan 28 miliona dinara u Skupštini grada Sombora popisali su dr Zoran Gojković, sekretar za zdravstvo APV, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, predsednici opština Apatin Milan Škrbić, Latinka Vasiljković -Odžaci, Velibor Milojčić- Kula, i dr Dragan Rastović, v.d. direktor ovdašnje bolnice.Grad Sombor i tri opštine učestvuju sa 10 miliona,a Pokrajinska vlada sa 18 miliona dinara.

– Time smo stvorili uslove da Opšta bolnica, kojoj gravitira 190.000 stanovnika Zapadnobačkog okruga, pokrene postupak javne nabavke, jer se radi o jednom kapitalnom objektu kako za život građana tako i za ostvarivanje zdravstvene zaštite, istakla je Golubovićeva.

Prema rečima dr Zorana Gojkovića, somborska bolnica posle desetina godina neadekvatnog ulaganja u ifrastrukturne potencijale treba da izraste u jedan ozbiljan namenski objekat, koji je neophodan kako njenim žiteljima, tako i zaposlenima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *