U OPŠTINI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA MARINU GAJČIN

DRUŠTVO OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Na seniorskom prvenstvu Evrope u šahu koje je održano u Grčkoj na Kritu, apatinska šahistkinja Marina Gajčin je osvojila srebrnu medalju pojedinačno u ženskoj konkurenciji na petoj tabli. Ona je prvenstvo završila sa 5,5 poena iz 6 partija, a ovim rezultatom Gajčinova je svoj debi u seniorskoj reprezentaciji završila kao najuspešniji član reprezentacije Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji, i osvojila je jedinu medalju za Srbiju.

Povodom ovog izuzetnog upeha, danas je u „Plavoj sali“ opštine Apatin održan prijem na kojem je Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine ugostila Marinu Gajčin. Koraćeva je čestitala našoj „srebrnoj“ šahistkinji na ostvarenom uspehu i poželela joj još mnogo dobrih rezultata. Ona je u svom obraćanju rekla da Marinini rezultati pokazuju, da je šah sa pravom stavljen u prvu kategoriju sporta, kada je u pitanju finansiranje klubova sa teritorije naše opštine.

Prijem marine gajcin u opsrtini (2)

Marina Gajčin je rekla da je veoma zadovoljna ostvarenim rezultatom i pruženim partijama na Evropskom prvenstvu, i da je ovaj uspeh dokaz da može da se nosi sa velemajstorkama i šahistkinjama koje sistemski rade mnogo više od nje.

-Meni je bilo iznenađenje što su me pozvali u reprezentaciju, bez obzira što mislim da imam snagu. Mislim da sam iskoristila svoju priliku i pokazala sav svoj talenat, rad trud i ulaganja, izjavila je Marina. Ona je naglasila da su svih šest mečeva bili mnogo jaki, a da su protivnice bile jače od nje i po rejtingu i po tituli, pa je 5,5 bodova iz šest partija izuzetan uspeh.

Marina Gajcin (1)