СИНДИКАТ ТРАЖИ ДА НАПАД НА МЕДИЦИНАРЕ БУДЕ КРИВИЧНО ДЕЛО

APATIN DRUŠTVO VESTI

Синдикат запослених у здравству и социјалној заштити је поново позвао на измене Kривичног законика и увођење кривичног дела напад на запослене у тим делатностима, као што је то учињено за кривично дело напад на адвокате.

У саопштењу поводом напада на медицинске техничаре у Служби хитне помоћи краљевачког Дома здравља, у синдикату је оцењено да се запослени у здравству и социјалној заштити осећају “потпуно незаштићени од напада који су нажалост све чешћи и подстакнути свакодневним блаћењем професије у појединим средствима јавног информисања”.

“Предлажемо да се уведе ново кривично дело напад на запослене у здравству и социјалној заштити, на начин да се омогући тужилаштву да се за исто гони по службеној дужности, што би свакако деловало на потенцијалне учиниоце кривичних дела да добро размисле пре него их учине”, стоји у саопштењу.

У ноћи између уторка и среде у Служби хитне помоћи Дома здравља у Kраљев припадник одреда Жандармерије из тог града, у цивилу и ван дужности, напао је двојицу дежурних медицинских техничара. Због тога је против њега покренут дисцплински поступак.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *