УГАШЕН ПОЖАР НА ДИМЊАКУ ЗГРАДЕ С7

APATIN HRONIKA VESTI

У Апатину је вечерас око 19 часова избио пожар на димњаку стамбене зграде С7, која се налази у Блоку 112.

Да се нешто дешава са димњаком први су посумњали станари из улаза 5 који су осетили дим у својим становима. Убрзо су након тога пролазници али и станари из околних објеката приметили ватру како куља из крова а комплетан стамбени блок је био обавијен густим димом. Апатински ватрогасци су убрзо стигли на лице места спремни за гашење. Међутим, као што је нагло избио, пожар се наредних сат времена сам од себе и угасио. Припадници ватрогасне службе су обавили инспекцију крова и станова, а станарима је до даљег забрањено да користе димњак, чију ће исправност као и узрок избијања пожара утврдити надлежне инспекције.

Пожар је као што видите, под контролом. Угасили смо ложиште пећи из приземља и садржај избацили напоље. Прегледали смо кров и наложили станарима да не напуштају објекат уколико будемо поново морали интервенисати. Димњак ће бити под сталним надзором до сутра, кажу за радио Дунав припадници Ватрогасне јединице Апатин.

Због високе температуре зидови димњакa су у већини станова попуцали, а од дима и смрада паљевине проветравањe ће бити неопходно данима. Становници зграде кажу да је чишћење обављено у новембру прошле године и да је ово први пут да се димњак запалио. Иако нико није хтео да даје изјаву већина је огорчена на рад професионалног управника који је према њиховим речима одговоран за лоше одржавање објекта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.