ПРОМОЦИЈА ЖЕНСКОГ СПОРТА У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO ODBOJKA SPORT VESTI

МАРИНА, САЊА, ЈЕЛЕНА И НОЕМИ СУ ПРАВИ УЗОРИ МЛАДИМА

Спортски савез општине Апатин организовао је трибину на којој су најбоље младе спортискиње Апатина говориле ученицима основних и средњих школа. Ђацима су се обратиле шахисткиња Марина Гајчин, одбојкашица Сања Малеш и куглашице Јелена Бараћ и Ноеми Хеђбели.

-Трибину смо осмислили због промоције женског спорта, као и за његово омасовљење. Ове четири девојке које су с нама данас и које су стипендисткиње Спортског савеза Апатин за 2020. годину су најбољи пример својим резултатима које су постизале у претходној години. Оне су дошле овде да кажу нешто о свом животу и раду, спортској каријери и плановима за убудуће. Позвали смо их да буду гости данас јер су оне узори какве ученици требају имати. Да их деца виде и чују од њих позитивне ствари, јер се оне својим спортовима баве на врхунском новоу. Све су то пресликале и на свој живот и школовање, Марина и Сања су на факултетима што значи да имају вољу и жељу да се максимално посвете свом усавршавању и каријери, рекао је Радован Ђукић, генерални секретар Спортског савеза општине Апатин.
Учешће на трибини радо је узела наша прослављена шахисткиња и репрезентативка Србије Марина Гајчин.

-Кад сам видела ученице основне школе сетила сам се себе, сви почињемо тако млади. Дечаци и девојчице од малих ногу треба да се баве спортом. Дошле смо да ученике поведемо кроз пут спорта и покажемо да он није страшан већ прелеп. То што смо им узор даје нам мотивацију да их још боље упознамо са нашим развојем као спортискиња, да их повучемо да крену нашим стопама и да заврше као олимпијци, рекла је Марина Гајчин.
За Марину нема одмора јер крећу такмичења полуфинала, а затим финала Првенства Србије где ће учествовати десет најбољих шахиста наше земље. Након тога следи Женско Европско првенство у Румунији, а онда ће селекторка одлучити ко ће учествовати на олимпијади у Москви. Свакако, Марина се нада да ће и она опутовати у Русију.
Јелена Бараћ има само седамнаест година, а већ је у куглашком спорту остварила велике резултате и постала препознатљиво име. Ученица је треће године Гимназије „Никола Тесла“, чланица Женског куглашког клуба Апатин, а на трибини је говорила о својим успесима, напорима, упорности и љубави према куглању.

-Драго ми је да учествујем у овом пројекту. Свиђа ми се што је Спортски савез одвојио времена да направи овакву манифеставију. Моја прича је почела давно, случајним одласком на куглану када ме је видео селектор женске кадетске репрезентације и предложио да кренем са тренинзима. Морала сам чекати да напуним 11 година да бих могла узети куглу у руке. Мени је мама највећи узор међу куглашицама, а драго ми је што сам ја то исто овој деци, каже Јелена Бараћ, освајачица КУП-а Србије и КУПа Војводине.
Пред Јеленом је такмичење у КУП-у Врбаса где очекује да освоји неко од прва три места. У исто време, ужива као члан екипе сениора Куглашког клуба Апатин који се такмичи у Супер-лиги Србије и тренутно се налази на четвртом месту. Јелена каже да има још доста времена до краја сезоне па не треба губити наду о бољем пласману.
Поред разговора и размене искустава са четири успешне младе спортискиње Апатина, циљ окупљања младих била је и промоција рада и упознавање ученика са просторијама Спорстког савеза општине Апатин. Ово је прва у низу трибина на тему развоја спорта у општини Апатин и Спортски савез ће се трудити да до краја године, али и у наредним, буде што више оваквих акција. Желе да оваквим примерима покажу да Апатин има потенцијал у свој деци која тренирају неки спорт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.