UČENJEM DO DIPLOME NEMAČKOG JEZIKA

APATIN DRUŠTVO KULTURA VESTI

Gimnazija „ Dr Veljko Petrović“ u Somboru i četiri osnovne škole: „Bratstvo-jednistvo“ iz Svetozar Miletića, „Bratstvo-jedinstvo“ – Bezdan, „Branko Radičević“ – Stapar i „Kiš Ferenc“ – Svilojevo, potpisali su sporazum o razumevanju u pogledu saradnje koja ima za cilj da se kroz nastavu i proces učenja nemačkog jezika dostigne nivo znanja potreban za polaganje ispita za sticanje DSD diplome koja omogućava nastavak školovanja u zemljama EU.
Sporazum su potpisali i Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave za Zapadnobački Severnobački okrug i zamenik predsednika Skupštine grada Sombora i Boris Menrat, pedagoški savetnik SR Nemačke u Srbiji i izaslanik Centralnog odbora za školstvo u inostranstvu.
Sporazumom se omogućava kontinuiran proces nastave nemačkog jezika kao stranog jezika, počev od osnovne škole u kojima će se na kraju osmog razreda polagati završni test kojim će se proveriti stečeni nivo znanja. Učenici će znanje stečeno u osnovnoj školi moći unaprediti daljim školovanjem u Gimnaziji i na kraju gimnazijskog školovanja polagati završni ispit na jezičkom nivou B 2, prema zajedničkim evropskim standardima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *