SUTRA OTVARANJE IZLOŽBE NEBOJŠE SLANKAMENCA

APATIN KULTURA VESTI

U galeriji “Meander” u Apatinu, sutra, 28. februara u 19 časova biće otvorena izložba crteža  novosadskog umetnika Nebojše Slankamenca.

Izložba predstavlja portrete  slavnih likova kao i one anonimne na margini želeći da ukaže na socijalnu  polarizaciju savremenog društva, posebno kapitalističkog.  Zajedničko im je izraz lica  na kome je osmeh,  samouveren, hladan, tužan ili pak zagonetan  koji  predstavlja  način života portretisanog.  Najveći deo portreta su poznati džez muzičari  čiji likovi  odražavaju emotivni naboj kojim  se njihova muzika snažno prenosila na slušaoce.

Crteži su izvedeni u ugljenu i olovci u stilu realizma do hiperrealizma, neobični kao opredeljenje umetnika u odnosu na događanja u našoj aktuelnoj likovnoj umetnosti.
Nebojša Slankamenac rođen je 1987. godine u Novom Sadu. Diplomirao  i završio master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu  kod profesora Vlade Rančića i Gorana Despotovskog.  Do sada je priredio 7 smostalnih  i  učestvovao na više grupnih izložbi. Izložba u Apatinu će trajati do 14. marta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *