У СОМБОРУ ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПЕШАЧКИХ СТАЗА- ЈКП „ПРОСТОР“ НАЈАВЉУЈЕ НОВЕ ПРОЈЕКТЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

 БЕХАТОН ИСПРЕД ГРАДСКЕ КУЋЕ

 Тротоари у зони око Градске куће у центру Сомбора добили су нови, модеран изглед. Уместо дотрајале асфалтне подлоге, око 650 квадрата  пешачке стазе је „пресвучено“ бехатон плочама и коцкама,а замашан посао је релизован  сходно овогодишњем плану рада  ЈКП  „Простор“ и надовезао се на реконструкцију овдашње „Пијаце у ланцима“.

 Сомборци истичу и то да у оквиру санације тротоара  испред  Градске куће- према Тргу Светог тројства- све олучне вертикала повезане су на подземну атмосферску канализацију, а замењена су четири стара канделaбeра јавне расвете. Радове је изводила компанија „Војпут“ из Суботице, док је о стручно  -техничком надзору бринуло предузеће „Простор“.

Директор ЈКП „Простор“ Горан Нонковић наглашава и то да је у плану наставак радова у делу улице Лазе Костића- од Париске до Краља Петра Првог- како би се и тај део уклопио у комплетно уређену целину  пешачке зоне која краси центар Сомбора. А то је простор од главне улице, преко атријума Градске куће и попречних улица, до пијаце и Трга Косте Трифковића .

Нонковић најављујепочетак нових пројеката и радова у граду и селима уз подршку локалне самоуправе Сомбора.

 Осим тога, у Сомбору се приводе крају радове на реконструкцији  „Пијаце у ланцима“ која се налази у  центру града. До сада  је изграђена атмосферска канализација, а  окончани су и послови на постављану бехатон плоча, па је плато пијаце поред Робне куће и Градске куће, некад деценијско ругло града,  добио нови -лепши изглед.Осим тога, постављена је и нова расвета, али и бицикларници са крововима.

  ЧЕСМЕ И КЛУПЕ

КАКО кажу у овом предузећу, пројектом је предвиђена и изградња чесми, а биће урађен и посебан амбијентални део са амфитеатром и клупама код „Сунчаног сата“. Постојећи стубови са ланцима ће бити поправљени, а уместо оних који недостају или су оштећени, биће постављени нови. Они ће као и до сада, бити повезани ланцима, по којима је пијаца и добила име.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.