ПРИГРЕВЧАНИН НИКОЛА ИЛИЋ ПРВАК ДРЖАВЕ У „POWERLIFTINGU“

APATIN SPORT VESTI

У организацији „Powerlifting“савеза Србије протеклог викенда у Kњажевцу је одржано Државно првенство у дизању тегова на којем је Пригревчанин Никола Илић освојио прво место у категорији 120+. Он је на овом такмичењу наступио за ПЛK „Мајевицa“ из Бачке Паланке.

-Остварио сам тотал од 650 кг, 227,5 кг дубоки чучањ, 185 кг „Bench Presss“ i „Deadlift“ 237,5 кг. У другом покушају сам задобио лакшу повреду, истегнуће листова, па трећи покушај на 250 кг нисам имао, објашњава Илић за радио Дунав.

Илићу је ово прво злато са државног првенства и одличан резултат за предстојеће Првенство Војводине. Велике су му шансе за улазак у репрезентацију.

-Задовољан сам са резултатом и надам се да ћу га додатно поправити до првенства Војводине, које ће бити одржано у октобру. Незванично, у разговору са председником „Powerlifting“ савеза Србије, сазнао сам да постоји могућност да у наредном периоду уђем и у репрезентацију Србије и самим тим следеће године наступим на Европском првенству, открива Илић.

Одлазак Илића на ово такмичење помогла је локална самоуправа и појединци који су му новчаним средствима омогућили освајање злата. –Захваљујем се општини Апатин, савету МЗ Пригревица и Пригревчанину Александру Kораћу што су ми помогли да дођем на државно првенство и освојим злато, каже Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.