У САОБРАЋАЈКИ НА ПУТУ АПАТИН-СВИЛОЈЕВО ЈЕДНА ОСОБА ПОГИНУЛА И ЈЕДНА ТЕШКО ПОВРЕЂЕНА – ЗБОГ УВИЂАЈА ЗАТВОРЕН САОБРАЋАЈ

APATIN HRONIKA VESTI

Данас око 12 часова догодила се тешка саобраћајна незгода на путу Апатин – Свилојево, неколико стотина метара од кружног тока код Бање “Јунаковић”. Према првим, незваничним информацијама са терена, возило марке “Фолксваген Голф” је завршило поред пута, а у несрећи је погинуо старији мушкарац, док је још једна мушка особа тешко повређена

На лице места су одмах изашли Хитна помоћ, полиција и ватрогасци који су секли аутомобил да би дошли до тела, а пут је затворен за саобраћај.

Како је за Дунав речено, несрећу је изазвао четрдесетогодишњи возач из Апатина

Он је, управљајући возилом Доџ Калибар неприлагођеном брзином прешао у саобраћајну траку намењену за кретање возила из супротног смера и предњим делом возила ударио је у предњи део возила Фолксваген ГОЛФ, којим је управљао седамдесетчетворогодишњи возач из Краљева који је на лицу места преминуо.

Путник у Голфу, мушкарац стар 59 година из Сонте, тешко је повређен. Дрога тестом утврђено је да је возач који је изазвао незгоду био под дејством психоактивних супстанци (кокаин, канабис, амфетамин и бензодијазепин), а алкотестом утврђено да је возио у стању високе алкохолисаности, са 1,06 промила алкохола у организму.

Наложено је вађење крви и урина. По налогу тужиоца, одређено је задржавање возача који је изазвао незгоду.

Пут према Свилојеву је због увиђаја више сати био затворен.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *