ГРАЂАНИ СА СИМПТОМИМА ДА СЕ ЈАВЕ И У ВРЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић подсетио је данас да грађани са симптомима који указују на могућност заразе вирусом корона могу да се обрате ковид амбулантама и у време полицијског часа.

„Без обзира што је у току полицијски час и постоји забрана кретања, апелујем и молим све грађане који имају симптоме болести, па макар они били и најмањи могући, да не одлажу посете лекару, да се јаве у ковид амбуланте и да мере које се спроводе у овом тренутку не буду разлог за неки изговор касног јављања лекару“, рекао је Гојковић.

Наглашава да је циљ да свим грађанима буде пружена правовремена и надасве брза здравствена услуга, те да „због тога све установе раде пуним капацитетом и без икаквог временског ограничења“.

„Такође, апелујем и да се ова молба и жеља да они који су оболели дођу што пре код лекара, не злоупотребљава, јер стварно имамо и неке неодговорне појединце који покушавају да на овај начин, правећи се да су болесни, једноставно, да кажем, под наводницима, заобиђу утврђене мере, али тиме највише ризикују своје и здравље других“, рекао је Гојковић.

Наглашава да полиција никоме неће правити проблем и неће бити препрека да грађани којима је потребна здравствена услуга, односно грађани са симптомима, стигну до ковид амбуланте.

„Ми смо сви на истом задатку, и полиција, и војска, и здравствени систем, а то је да грађанима којима је потребна здравствена нега, да помогнемо. Дакле, слободно, било који грађанин, ако има било какав симптом везан за респираторну инфекцију, слободно да се јави у надлежну здравствену установу“, апеловао је Гојковић.
Аутор: Тањуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.