БОРЦИ СА ТЕРИТОРИЈЕ АПАТИНА ЋЕ ДО ВИДОВДАНА ДОБИТИ ПОВЛАСТИЦЕ У ЗДРАВСТВУ, СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ, КОМУНАЛНИМ УСЛУГАМА…

APATIN DRUŠTVO VESTI

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ и њен заменик, Радован Ђукић су се у згради Локалне самоуправе састали са представницима борачких удружења, у циљу утврђивања повластица за лица са статусом борца са територије наше општине.

Након саслушаних предлога које су испред борачких удружења изнели председник Организације резервних војних старешина АП Војводине, Жељко Обрадовић и председник Удружења ратних војних инвалида, Чедомир Растовић, начелно је одређено дванаест мера из области здравства, социјалне заштите, комуналних услуга и рекреативних активности.

План је да се на састанку који је заказан за 22. мај, утврди прецизан предлог мера који ће бити предмет јавне расправе, а након тога ће се о истима изјаснити и одборници Скупштине општине Апатин.

-За нашу општину се везује велики број бораца, од носилаца споменице и учесника Другог светског рата, до добровољаца и учесника ратова који су се одвијали деведесетих година. То нам је показатељ колики осећај за патриотизам имају наши суграђани и надам се да ћемо на овај начин успети да покажемо да ценимо њихову пожртвованост, али и да их нисмо заборавили. Мере које доносимо биће конкретне и јасне, а надам да ће до Видовдана бити и озваничене, поручила је председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *