РОДИТЕЉИ АПАТИНСКИХ ПРВАКА СЕ СУТРА УПОЗНАЈУ СА УЧИТЕЉИЦАМА, ПЕТАЦИ СА ОДЕЉЕНСКИМ СТАРЕШИНАМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатинска основна школа “Жарко Зрењанин” је у школској 2022/2023. години уписала 157 првака, који ће бити распоређени у седам одељења са по 22, односно 23 ученика.

За разлику од ранијих година, овог пута је забележен тренд раста броја уписане деце у први разред када је у питању апатинска Основна школа, у којој је прошле године било 112 ђака првака. Основна школа “Жарко Зрењанин” ће ове године први пут након 2017. године имати седам одељења првака, а учитељице које узимају нову генерацију малишана су: Лидија Бараћ, Вера Пинћир, Зорица Ђукић, Јасминка Басарић, Инес Васић Павловић, Гордана Радаковић и Јелена Руњајић. Списак ученика по одељењима доступан је ОВДЕ.

Општи родитељски састанак за родитеље ученика који први пут седају у школске клупе разред бити одржан сутра, 31. августа 2022. године од 17 часова у вишенаменској сали Школе.

Ученици који ове године крећу у пети разред ће са својим учитељицама састанак одељенског старешине имати сутра 31. агуста од 8 часова, а одмах почетком септембра ће бити одржан и родитељски састанак.

Ученици првог и трећег разреда прве недеље иду поподне, а другог и четвртог преподне, док ђаци старијих разреда наставу стално похађају у првој смени. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је свим просветним установама упутило допис у којем стоје и неке препоруке по питању мера у превенцији Ковида, којих ће се апатинска школа придржавати, а за разлику од ранијих година када пандемија то није дозвољавала, ученици од петог до осмог разреда ће наставу похађати по кабинетима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.