U PRIGREVICI ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U KUNG-FU I SANDA BORBAMA

APATIN BOKS OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Klub borilačkih sportova Galaktik Sombor bio je poslednje februarske subote, 27. februara, uzoran domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u kung fu i sanda borbama koje je u sportskoj hali u Prigrevici okupilo najspremnije borce u ovom sve masovnijem borilačkom sportu iz petnaest klubova naše zemlje, kao i goste iz Kung Fu saveza Doboja, Republika Srpska i sportske kolege iz Republike Makedonije. Tokom čitavog dana, prigrevačka publika koja poznaje i ceni borilački sport, na delu je videla više od stotinu predstavnika u svim uzrasnim grupama, od mlađih i starijih pionira, kadeta, juniora do seniora u obe konkurencije, muškoj i ženskoj. Na dva tatamija izvedene su čak sedamdeset četiri borbe, najpre tokom prepodnevnih eliminacija i u drugom, popodnevnom finalnom delu, kvalitetom prilično izjednačenog takmičarskog programa, pa je većina borbi okončana u odlučujućoj, trećoj rundi.

Domaći klub, KBS Galaktik, osvojio je 4 titule prvaka Srbije: novi šampion države postao je Miloš Pavičić koji je u juniorskoj konkurenciji, u somborskom finalu, kategorija do 85 kilograma – savladao Miloša Petrovića iz Kluba Gladijator. Bojan Bogdan je postao prvak pobedom nad Milanom Mladenovićem, Klub Kaluđeri iz Beograda (stariji pioniri, 38 kg), dok je njegov brat Miloš Bogdan savladao Ognjena Duhonja iz Beočina (kadeti, 42 kg). U ženskoj konkurenciji briljirala je Jelena Sedoglavić, šampionka posle pobede u finalnom meču nad Sarom Kovačević iz beogradskih Kaluđera, kadetkinje 70 kilograma.

Prvaci države iz somborskih klubova – predstavnika naše regije, postali su i: Danijel Banić (juniori, 60 kg), Extrem Sombor; Ognjen Dimić (junirori, 70 kg), Nemanja Kovač (seniori, 80 kg), Strahinja Čulić (kadeti, 75 kg), sva trojica iz Kluba Kobra, kao i Milan Bodonji, Klub Gladijator (seniori, 90 kg). Poslastica za publiku bio je i atraktivan nastup članova Kung Fu Centra Zmaj iz Doboja: braća Adnan i Ajdin Čvorić osvojili su tri zlatne medalje, po jednu iz formi pojedinačno i jednu ekipno kao i njihov trener Dejan Mitrović, u rukovanju sa nun čakama.

– Zadovoljstvo nam je da podržavamo ovako zdrave sportske discipline koje zbližavaju mlade i raduje nas lep odziv publike u Prigrevici – izjavio je za Radio Dunav Mihail Hrimov, izvršni direktor generalnog sponzora prvenstva države, poznate ruske osiguravajuće firme Sogaz. – Na redu ste sada vi da vas ugostimo u Doboju – oduševljeno je pozvao u goste jedan od najpriznatijih majstora borilačkih veština u Republici Srpskoj Dejan Mitrović Zmaj, dok je na gostoprimstvu samo reči hvale imao i Goran Andonov, trener Kluba Dantian iz glavnog grada Makedonije, Skoplja.

Najviše zasluga za odlično organizovanje ni malo jednostavne sportske priredbe odlaze na adresu prvog čoveka Galaktika, neumornog trenera i sportskog delatnika Dejana Kunića, a isto tako i popularnog šampiona Miloša Rakasa, vođe prigrevačkog ogranka ovog somborskog Kluba, koji je bio pravi domaćin članovima sve brojnije porodice borilačkih sportova, u svojoj Prigrevici.

Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016 Otvoreno prvenstvo Srbije u borilačkim veštinama, kung fu i sanda borbama,Prigrevica 27 februar 2016

S.S