У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ШКОЛА ЗА ТРУДНИЦЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општина Апатин у склопу пројекта популационе политике и демографије улази и пројекат „Школице за труднице“ која до сада на овим просторима није никад реализована. Уређене су просторије за будуће мајке у оквиру Дома здравља у Апатину и већ наредног понедељка (17. децембра) почеће први часови за труднице из општине Апатин.

-Уредили смо овај простор и веома смо срећни што овако нешто креће и код нас. До сада се пријавило 25 трудница, а ми смо се сконцентрисали на труднице које су у шестом, седмом, осмом и деветом месецу трудноће и мислим да ће им ова помоћ и предавања користити. – рекла је Бранка Бајић, заменица директора Дома здравља у Апатину.

Просторије у којима ће се одржавати едукација су настале преуређењем „Друштвене“ сале у апатинском Дому здравља, а ентеријер је у порпуности уређен како би се будуће мајке осећале пријатно. Први циклус предавања почиње у понедељак од 17 сати, а у оквиру њега биће одржано седам предавања у којима ће између осталог говорити о припреми за одлазак у породилиште, безбедности беба у аутомобилу, итд.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.