U PETAK OTVARANJE IZLOŽBE KORISNIKA DNEVNOG BORAVKA

APATIN DRUŠTVO VESTI

U organizaciji Kulturnog centra Apatin, galerije Menader i Centra za socijalni rad iz Apatina u petak 1. decembra od 19 sati biće otvorena izložba radova korisnika Dnevnog boravka koji funkcioniše u okviru CSR Apatin.

Dnevni boravak za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama je usluga socijalne zaštite koju u našoj opštini pruža Centar za socijalni rad Apatin od 2008. godine uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave svakog radnog dana od 7 do 15 sato. Ova usluga je namenjena odraslim osobama, a boravak je otvorenog tipa i kapaciteta je do 10 osoba.

Program je koncipiran u jednoj korisničkoj grupi oslanjajući se na vaspitni rad sa ciljem edukacije korisnika, razvojem sposobnosti, njihovih motoričkih, stvaralačkih i perceptivnih osobina ali i osposobljavanjem za samostalan život, što je i glavni cilj ove usluge. Pored toga, radno-okupaciona terapija je jedna od veoma značajnih aktivnosti Dnevnog boravka u kojoj deluje radionica za rad sa papirom, za izradu nakita od raznih prirodnih i veštačkih materijala dok edukativne radionice imaju za cilj ojačavanje već postojećeg nivo saznanja i govornog izražavanja korisnika sa stalnim zadacima motivacije i njihove podrške.

Upravo zbog toga, izložba radova korisnika Dnevnog boravka ima za cilj povećanje samopouzdanja i razvijanje već postojećih kapaciteta korisnika.

Izložba traje do 15. decembra.

DB - 2 DB - Apatinske ribarske večeri DB - Dinko Čulina - Zlatni glas DB - Muzička škola DB - Pozorište Milica Gospočić Miloš Milošević