U OSNOVNU ŠKOLU “ŽARKO ZRENJANIN” I GIMNAZIJU “NIKOLA TESLA” STIŽU NADZORNE KAMERE

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SRBIJA VESTI

Na osnovu Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine u 2014. godini za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova,opštini Apatin je prošle nedelje dodeljeno 700 hiljada dinara.Odlukom sekretarijata odobreno je 33 projekta sa teritorije AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 23,2 milion dinara.
Pomenuta sredstva namenjena su za postavljanje video nadzora u OŠ “Žarko Zrenjanin” i Gimnaziji Nikola tesla, informacija je koju smo dobili od Ljiljane Bursać, šefa centra za pružanje usluga građanima Opštinske uprave Apatin.Prema njenim rečima planirano je postavljanje 4 sigurnosne kamere u Gimnaziji i 4 u OŠ“Žarko Zrenjanin”.
-U gimnaziji će jedna kamera biti postavljena u unutrašnjost škole i pokrivaće glavni ulaz , druga pokriva drugi ulaz, zatim ulaz u sportsku halu , treća kamera ce pokrivati kompletno dvorište, sportski teren i četvrta ce biti postavljena na zadnjem delu škole prema teniskom terenu.U osnovnoj školi će nove kamere pokrivati ulaz u školu iz dvorišta- nova zgrada, druga ,isti ulaz ali sa spoljne strane, treća kamera će pokrivati komplet dvorište škole prema D.Tucovića i četvrta kamera ce biti postavljena da snima dvorište izmedju muzičke i osnovne Škole rekla je za naš radio Bursaćeva.


Cilj projekta“Video nadzor O.S “ Žarko Zrenjanin” i Gimnazije “ Nikola Tesla” je povećanje bezbednosti učenika u osnovnim i srednjim školama naše opštine.