ДОНЕТА ОДЛУКА О НОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Кризни штаб донео је данас одлуку да најмлађи ђаци похађају наставу у школи, док ће за старије узрасте бити комбинација извођења наставе, саопштила је заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић-Тепавчевић.

Кисић Тепавчевићева је објаснила да ће ђаци нижих разреда похађати наставу у школи, уз поштовање свих мера, међу којима су и принципи за смањење физичке могућности преношења вируса, а то значи максимално разређење броја ђака.

Према њеним речима, у једној учионици моћи ће да буде до 15 ђака, који ће седети на удаљености минималној од 1,5 метара, а часови ће бити скраћени на 30 минута.

Кисић Тепавчевићева је, после седнице Кризног штаба, изјавила да сада имамо повољнију епидемиолошку ситуацију и да мере превенције дају ефекте.

У складу с тим донете су одлуке о начину организовања наставе у будућој школској години. Урадили смо све да наши најмлађи ђаци похађају што је могуће више наставу у самој школи. То је значајно за њихово будуће школовање. За старије разреде имаћемо различите комбинације извођења наставе, објаснила је она.

Најавила је да ће о томе данас, на конференцији за штампу у 15 сати, јавност детаљније информисати министар образовања Младен Шарчевић, пренео је Танјуг.

Кисић Тепавчевићева је навела да је битно да се приликом боравка у школи поштују све мере превенције, чему ће и бити посвећен први школски дан.

Она је истакла да се маска, као превентивна мера, мора носити правилно, да прекрива и нос и уста.

С тим у вези, указала је да ће и у школској средини наставници све време морати да носе маску, а да ће за децу бити дефинисане процедуре када је обавезно ношење маске и када се препоручује уз могућност да се маска одложи на одређено место.

Рекла је да и ђаци треба да носе маске од уласка у школу до своје клупе, коју неће мењати.

-Препоручује се ношење маске све време боравка у школи, али за ђаке је могуће да је одложе када седе у клупама, мада је и тада препоручено да је носе“, додала је Кисић Тепавчевићева.

Она је казала да је протеклих недеља разрађен план едукације у вези са вирусом корона и да је планирано да се објави у последњој недељи августа.

-То није нешто што је ад хок, припремљени су одговарајући филмови, нешто што је најприхватљивије за децу. Настојаћемо да буде што више визуелног садржаја на местима на којима су ђаци, рекла је Кисић Тепавчевићева.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *