U OKVIRU DEČIJE NEDELJE PREDAVANJE O ISTORIJI APATINA

APATIN DRUŠTVO VESTI

U okviru dečije nedelje danas je u crkvi i muzeju “Srce Isusovo” održano predavanje za osnovce koje se odnosilo na dugu i bogatu istoriju Apatina, a predavač je bio profesor Boris Mašić iz udruženja “Adam Berenc”. Nakon kratkog izlaganja profesora Mašića deca su obišla stalnu postavku muzeja ove crkve, a nakon toga su imala priliku da pogledaju izložbu sitnih životinja kao i azil za kornjače koji je napravilo Udruženje ljubitelja prirode “Franc Špajzer”.

-Želim da se zahvalim nastavnicima i profesorima što su doveli decu na ovo predavanje i raduje me što su mališani pokazali veliku zainteresovanost za istoriju i prošlost Apatina, a ujedno to je i bila tema današnjeg predavanja.-rekao je Mašić

Boris je najavio i početak škole Nemačkog jezika koja se tradicionalno održava svake godine i pozvao sve zainteresovane građane da se jave. -Godinama udruženje “Adam Berenc” organizuje školu Nemačkog jezika a u subotu krećemo sa novom grupom koja će učiti početni kurs nemačkog. Predavanja će trajati do leta i iskoristio bih priliku da pozovem sve građane da se jave i dođu u subotu kako bi se dogovorili o terminima časova.- dodao je Mašić.

FONO Boris Mašić

Boris Masic (4)

Dve crkve, predavanje deci iz osnovne skole, srce isusovo (7) Dve crkve, predavanje deci iz osnovne skole, srce isusovo (6) Dve crkve, predavanje deci iz osnovne skole, srce isusovo (5) Dve crkve, predavanje deci iz osnovne skole, srce isusovo (4) Dve crkve, predavanje deci iz osnovne skole, srce isusovo (3) Dve crkve, predavanje deci iz osnovne skole, srce isusovo (2) Dve crkve, predavanje deci iz osnovne skole, srce isusovo (1)