U GALERIJI MEANDER POSTAVLJENA IZLOŽBA SLIKA UMETNICE KATARINE TRNAČEVIĆ

APATIN KULTURA VESTI

U galeriji Meander u Apatinu sinoć je otvorena samostalna izložba slika mlade talentovane umetnice Katarina Trnavčević, apsolventice slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ova umetnica je u Apatinu učestvovala u „Reciklart“-u 2014. godine, na projektu „Panonski put umetnosti“ prekogranične saradnje Srbija – Hrvatska. Ističe da zna da su u galeriji Meander izlagala velika imena, kaže kako je prostor izuzetno lep i da je sa Radmilom Savčić, kustosom galerije vrlo lako i brzo ostvarila sjajnu saradnju.

Katarina u svojim radovima kombinuje geometrijske elemente, površinom i linijom, sa koloritnim zaslonima, principom dedukcije apstrahuje vizuelno okruženje, galeriju urbane arhitekture, sagledanu i sublimiranu iz različitih uglova i persektiva.

Katarina Trnavčević je rođena u Užicu gde je i završila srednju umetničku školu na odseku za keramiku. Apsolvent je slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Dragana Matića, do sada je izlagala je na 14 grupnih izložbi na Zlatiboru, Užicu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici. Izložba će biti postavljena do 17. marta.

Izložba Katarina Trnačević 2