CENTAR ZA SOCIJALNI RAD ORGANIZUJE OBUKU ZA 18 NOVIH GERONTODOMAĆICA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Centar za socijalni rad iz Apatina u saradnji sa Caritas Srbije organizovao je danas obuku za novih 18. gerontodomaćica za potrebe službe Pomoć i nega u kući za stare osobe i osobe sa invaliditetom.

Obuku je održana u prostoru JP Marina, a vodila ju je predstavnica Caritas-a Anamarija Balan iz Sombora.

Ljubomir Sučević, rukovodilac službe za lokalne usluge socijalne zaštite izjavio je da u Apatinu već devet godina postoji služba pomoći nege u kući za stare osobe i osobe sa invaliditetom.

– Mi već devet godina pružamo ovu uslugu za oko 130 domaćinstava, mi smo im najbliži ima tu mnogo osoba koji nemaju nikoga i koji zavise od nas i naših usluga, izjavio je Sučević.

Direktor Centra za socijalni rad, Vladimir Vukosav je izjavio da je sredstva za obuku obezbedila lokalna samouprava.

– Opština nam je izašla u susret i platila ovu obuku koji nije jeftina, broj polaznika je proširen kako bi uvek imali potencijalno velik broj muškaraca i žena, tj gerontodomaćica i domaćina na raspolaganju, rekao je Vukosav.

On je još dodao da obuka traje osam dana i da licenca koja se stekne važi i u inostranstvu jer je Caritas međunarodno priznata organizacija.

Služba gerontodomaćica postoji u Apatinu preko 9 godina, nedeljno obilazi 130 domaćinstava kojima se pruža usluga nege, održavanja higijene domaćinstva, nabavku namirnica i lekova i dr.

Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (7) Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (4) Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (3) Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (2) Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (1) Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (6) Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (5) Vladimir Vukosav Ljubomir Sučević-Centar za socijalni rad Apatin, obuka za Gerontodomaćice , Marina , oktobar 2016 (8)