U GALERIJI “MEANDER” OTVORENA DRUGA MEĐUNARODNA FILATELISTIČKA IZLOŽBA

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra svečano je otvorena Druga međunarodna filatelistička izložba u sklopu programa 50. “Apatinskih ribarskih večeri”.

Organizator jednovitrinske izložbe izvanrednih kolekcija poštanskih maraka je Udruženje filatelista, a pokrovitelj opština Apatin.

BenQ Digital Camera

Izložbu je zvanično proglasio otvorenom predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, koji je tom prilikom rekao:

dr smiljanic izlozba filatelista

Predsednik Udruženja filatelista iz Apatina, Željko Popović, predsednik Organizacionog odbora i komesar izložbe, izrazio je zadovoljstvo odzivom filatelista i zainteresovanih građana.

BenQ Digital Camera
Ukupno 24 kolekcionara prikazalo je svoje kolekcije, a RJ “Srbijamarka” predstavila je svoja najnovija izdanja. Svoje kolekcije prikazali su i mlade pobednice filatelističkog takmičenja dece od prvog do četvrtog razreda u sakupljanju poštanskih maraka iz država širom sveta, podržanog od strane Kancelarije za mlade opštine Apatin, čiji su predstavnici prisustvovati otvaranju izložbe.

Tokom programa održana je promocija personalizovane poštanske marke “Apatinske ribarske večeri”, prigodne koverte i žiga povodom jubileja ove manifestacije.

BenQ Digital Camera

Otvaranju su prisustvovali izlagači iz zemlje i inostranstva, gosti i brojni građani, a tokom oficijalnog dela uručene su zahvalnice i pokloni najzaslužnijim pojedincima. Zahvalnice je uručio dr Živorad Smiljanić, a njemu je Danijela Popović, omladinka Udruženja filatelista iz Apatina, uručila knjigu o filateliji i zahvalnicu.

Prisutnima se potom obratila Branka Vejin, direktor Narodne biblioteke:

branka vejin

Izložba je otvorena do 7. jula.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *