УСПЕШАН НАСТУП МЛАДИХ АПАТИНСКИХ АТЛЕТИЧАРА НА СПОРТСКИМ ИГРАМА МЛАДИХ У НОВОМ САДУ

APATIN SPORT VESTI

Победа Милице Занзе, бронзано одличје Милоша Дрековића и финале Драгане Поповић!

У Новом Саду су јуче, 15.05.2019. године одржане Спортске игре младих у атлетици –државно првенство на 60 метара за најмлађе такмичаре и такмичарке.

Апатинску општину представљали су две такмичарке (Милица Занзе – АК “Апатин” и Драгана Поповић –АК “Омладинац” Пригревица) и јеан такмичар Милош Дрековић – АК “Апатин”, који су предвођени тренером Бојаном Томашевићем, остварили одличне резултате.

Милица Занзе победила је у квалификационој и финалној трци на 60 метара. У квалификацијама Милица је истрчала 9 секунди 78 стотинки, док је у финалу однеле убедљиву победу са резултатом 9 секунди и 54 стотинке испред Цвјетковић Анђеле из Новог Сада (9,90) и испред Тамаре Вуков из Зрењанина (10 секунди и 35 стотинки).

Милица Зензе

Милош Дрековић је у укупном пласману у конуренцији од 51 такмичара, био трећепласирани са резултатом 9 секунди и 23 стотинке, иза такмичара из Новог Сада, шампиона Ивковић Матеја из Новог Сада (9,04 секунде) и Илић Марка из Новог Сада који је био трећепласирани са резултатом 9 секунди и 6 стотинки.

Милош Дрековић на победничком постољу

Драгана Поповић из Атлетског клуба “Омладинац” Пригревица је у конурецији од 50 такмичарки, изборила пласман у финале у којем је заузела осмо место са резултатом 9 секунди и 94 стотинке.

Милица Занзе и Милош Дрековић су овим резултатима изборили учешће на финалу Спортских игара младих које се одржавају у Сплиту у августу месецу ове године.

Милица Зензе на победничком постољу

Чланове АК “Апатин” током викенда очекују две активности. У суботу, 18.05.2019. године у Румунском граду Кумпулунг Молдовенеск одржаће се Првенство Балкана у планинксом трчању на којем ће наступити атлетска репрезентација Србије (три јуниорке, три јуниора, три сениорке и један сениор), коју ће предводити Горан Чегар у својству вође пута.

Дан након тога, у недељу 19.05.2019. године, 11 чланова Атлетског клуба “Апатин” (9 сениора и 2 сениорке) наступиће на Првенству Србије у полумаратону које се одржава у Сомбору, у оквиру 40. Сомборског полумаратона, а Технички делегат Атлетског савеза Србије на Првенству Србије биће Горан Чегар.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *