SVEČANO OTVORENE 50. “APATINSKE RIBARSKE VEČERI”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Program 50. “Apatinskih ribarskih večeri”, prestižne manifestacije koja ima za cilj da promoviše turističku ponudu opštine Apatin, počeo je juče i trajaće do 7. jula.

BenQ Digital Camera

Nakon pozdravnog govora dr Živorada Smiljanića, predsednika apatinske opštine, koji je podsetio da su se prve “Apatinske ribarske večeri” održale od 8. do 9. juna 1963. godine, kao nastavak nekadašnjih “Ribarskih svečanosti”, nebo nad gradom obasjao je vatromet.

dr zivorad smiljanic otvaranje ribarskih

Koncert je potom održao novosadski bluz-rok bend “Šinobusi”, koji ove godine proslavlja jubilej, 10 godina od osnivanja, a njegov frontmen, Apatinac Milan Korać, u izjavi za naš radio tim povodom kaže:

MILAN KORAC SINOBUS

BenQ Digital Camera

Brojnu publiku je dvočasovnim koncertom oduševila grupa “Galija”, čuvena jugoslovenska i srpska rok grupa, osnovana u Nišu. Njen pevač, Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija, inače muzičar i kompozitor, izjavio je za Radio “Dunav” da je prezadovoljan apatinskom publikom, kao i organizacijom zabavno – turističke manifestacije sa gastronomskim specijalitetima od ribe:

NESA GALIJ

BenQ Digital Camera

BenQ Digital Camera

Prvi dan jubilarnih “Apatinskih ribarskih večeri” obeležio je i defile mažoretkinja od zgrade opštine do bine u pratnji perkusionista – profesora i studenata sa “Muzičke akademije”. Publiku su oduševile svojim atraktivnim nastupom članice: sonćanskog Kulturno-umetničkog društva “Mažoret”, Plesnog kluba “Venus” iz Ade, Plesnog kluba “Flamenko” iz Sente, “Belocrkvanske mažoretkinje” iz Bele Crkve i “Zagrebačke mažoretkinje” iz Zagreba, inače evropske prvakinje u mažoret plesu.

BenQ Digital Camera

BenQ Digital Camera

Na centralnoj bini potom su se smenjivali pojedinačni nastupi mažoretkinja. Nastup su imali perkusionisti iz Beograda i Duvački orkestar iz Kupusine, a upriličen je i nastup Tamburaškog orkestra “Tandora” iz Sonte.

10

Tokom večeri održano je revijalno kuvanje ribljeg paprikaša i besplatna degustacija ovog kulinarskog specijaliteta.

BenQ Digital Camera

U Banji “Junaković” otvoren je Teniski turnir “Open Junaković”, a u Ulici Srpskih vladara održano je Državno-pokrajinsko takmičenje mažoretkinja, a pre programa na bini obavljeno je proglašenje pobednika.

U Domu kulture održana je projekcija filma za decu “Ledeno doba 4”, a u Galeriji “Meander” Opštinskog kulturnog centra otvorena je Druga međunarodna filatelistička izložba.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *