У ГАЛЕРИЈИ МЕАНДЕР ИЗЛОЖБА СЛИКА АПАТИНКЕ ЈЕЛЕНЕ КУКИЋ

APATIN KULTURA VESTI

Пред великим бројем посетилаца, у галерији Меандер у Апатину, отворена је изложба Јелене Kукић, под називом ,,Збир свих интима”. У питању је двадесетпетогодишња уметница која је завршила Академију ликовних уметности у Требињу, на смеру сликарство, у класи професора мр Саве Пековића.
Kукићева је рођена и одрасла у Апатину, где је завршила и основну школу. Завршава средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, да би 2018. године дипломирала на Академији у Требињу. Исте године уписује мастер студије на Академији ликовних уметности, такође у Требињу.
О изложби ,,Збир свих интима”
-Познато је да је црна доживљена као одсуство боје, међутим, моје виђење ствари је да их она посесивно усисава у себе. На крилима персонификације, ову појаву односим у неку другу димензију, где за мене живи посебним значајем. Она, која је у природи збир свих боја које је уграбила, код мене постаје збир свих интима. У њу градим твари свакодневнице, које одишу искреношћу. Просте, честе, незаобилазне. Интима није нешто што олако делимо са околином. Пропраћена је суздржаношћу и осећајем стида, због помисли на разголићеност исте, али такође и необичном бруталношћу, бескрајном слободом и посвећеношћу у тренутцима када смо у њој-
Јелена Kукић до сада је излагала на великом броју групних изложби, а изложба у Апатину њено је друго самостално излагање.

Јелена Kукић до сада је излагала на великом броју групних изложби, а изложба у Апатину њено је друго самостално излагање.

– 2014. групна изложба – галерија Меандер, Апатин

– 2015. групна изложба видео радова, у склопу Универзитета Бања Луке

– 2016. групна изложба еко колонија Широки Бријег

             групна изложба Сопхиа Университy , Цхyода-кy, Токио

             групна изложба фотографије „Читам-читаш“, Београд

             групна изложба ТВ 916, Требиње

             ликовни конкурс 30×30, Kултурни центар Зрењанин

– 2018. самостална изложба – Арт Kлуб Простор, Бања Лука

– 2018. групна изложба у оквиру фестивала „Нушићијада“, Ивањица, освојено друго место за слику „Збир свих интима“

– 2018. групна изложба у оквиру еко колоније у Широком Бријегу

-2019. колективна изложба, галерија KЦ Требиње, „Групна“

Изложба Јелене Kукић, ”Збир свих интима”, у апатинској галерији ће бити постављена  до 9. маја 2019. године.

Јелена Kукић до сада је излагала на великом броју групних изложби, а изложба у Апатину њено је друго самостално излагање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *