АПАТИН ОБЕЛЕЖИО ДАН ДУНАВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Низом догађаја у Апатину је данас обележен 29. јун, Међународни дан Дунава. Након апатинске Марине која је организовала бесплатне вожње бродићем „Апатинка“, бесплатних промо тренинга вожње кајака за децу и еколошке радне акције уклањања смећа са полуострва код Плаве руже, централни део програма је одржан на платоу код кајак клуба „Панонија“.

Удружење љубитеља природе “Франц Шпајзер” учествовало је сa поставком баштенског и језерског биља, а изложени су били и примерци Црвеноухе и Жутоухе корњаче из јединственог азила у Србију који ово удружење води у Апатину. Ликовну радионицу за педесетак малишана водила је Власта Миленковић.

За најбоље ликовне радове награђени основци Вукашин Ћурчић, Теодор Франција и Ника Радаковић. Награде им је уручила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ.

-Изузетно сам задовољна одзивом грађана и бројем догађаја који су организовани. Овом манифестацијом показујемо колико Дунав значи за наш град, колико смо везани за ову реку и колико она обликује нашу свакодневицу. Жеља нам је да Апатин што више изађе и отвори се ка реци и то је оно на шта желимо да укажемо нашим суграђанима, рекла је председница општине Дубравка Кораћ.

Она је изразила задовољство што су ове године и еколошке акције биле део програма у обележавању Дана Дунава, као и са уређењем полуострва за које постоји план да добије лепши изглед и форму.

-Надам се да ће наш однос према реци да се поправи у наредном периоду, али и такође да ћемо да искористимо његове потенцијале у већој мери него до сада, поручила је Кораћ.

Окупљеним граћанима су се представиле Апатинске мажореткиње, градски хор „Јединство“ Апатин, КУД-а „Царза“ Апатин и Музичка школа „Стеван Христић“ из Апатина.

Апатинци су имали прилику да погледају и изложбу макета бродова Мишија Молнара из Апатина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *