НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ У ПОЉСКОЈ ДВОЈЕ АПАТИНАЦА

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

СУДИЈА ЂУРО КОВАЧИЋ И КАЈАКАШИЦА КСЕНИЈА ЈОШТ

У граду Познан у Пољској одржано је Првенство Европе за јуниоре и сениоре до 23 године за кајакаше и кануисте. На Првенству су учествовали такмичари из 36 земаља у категоријама кајак једносед, двосед и четверац, као и кану једноклек и двоклек на 200, 500 и 1000 метара. Укупно је одржано 200 квалификационих полуфиналних и финалних трка.

На такмичењу у Пољској један од судија био је Апатинац Ђуро Ковачић, коме је ово било прво међународно суђење.

– Међународни судија сам од 2019. године, али је ово било моје прво међународно такмичење јер је прошле године, због короне, одржано само једно такмичење. За ово такмичење испоштоване су све препоручене епидемиолошке мере. Организација, од саме регатне стазе изванредно припремљене, преко хотела за смештај, транспорта од хотела до стазе и назад била је на врхунском нивоу. Све је било испланирано и испоштовано у минут. Моја позиција је била на ID контроли – провера идентитета пријављених такмичара за трку, његове опреме, да ли је обучен у репрезентативни дрес, као и да нема помагала која би му дала предност у односу на друге такмичаре, рекао је судија Ђуро Ковачић.

Он је саопштио и да је на такмичењу учествовала и Апатинка Ксенија Јошт која је веслала за репрезентацију Немачке и освојила бронзану медаљу у дисциплини К4-500м у трци сениорки старости до 23 године.

Интересантно је да је Ковачић био један од Ксенијиних тренера док је живела и тренирала у Апатину, а сада су се поново срели.

М.В

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.