БОЈАН КОЛУНЏИЈА, ЋАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

ПОДЕЉЕНО 14 СПЕЦИЈАЛНИХ И 9 ВУКОВИХ ДИПЛОМА

У Основној школи „Жарко Зрењани“ Апатин, на прослави одржаној поводом завршетка школовања, ученицима осмог разреда подељена су сведочанства, уручене специјалне и Вукове дипломе, а за ђака генерације изабран је ученик Бојан Колунџија.

– Част ми је што сам изабран за ђака генерације. Морам рећи да није тешко бити најбољи уз најбоље наставнике и учитељицу које сам имао. Основна школа ми је брзо прошла. Од предмета ми се највише свидела хемија и из ње сам на такмичењима најбоље прошао, али сам поред ње ишао и на окружна такмичења из биологије, географије, математике. Просек ми је од првог до осмог разреда био 5,00,  рекао је Бојан Колунџија.

Бојан планира да упише информaтички смер у Средњој техничкој школи у Сомбору, јер га програмирање и рачунари највише занимају и већ је почео да се тиме бави. У његовој породици Бојан није једини који воли да учи, има старију сестру која иде у Средњу медицинску школу и такође је одличан ђак.

Апатинска Основна школа данас је, поред избора ђака генерације, поделила 14 специјалних диплома и девет Вукових награда.

– Морам рећи да је ове године ђак генерације ученик који има изузетан успех из свих предмета, на такмичењима, као и на пољима школског и друштвеног живота наше школе. Иако је претходна година била тешка, настава се одвијала отежано и онлајн и у школи, успели смо у априлу месецу реализовати неколико такмичења где су наши ученици постигли изузетне успехе и тиме заслужили специјалне дипломе школе,  рекла је Јасна Павићевић, помоћник директора у ОШ „Жарко Зрењанин“.

За ученике који су од првог до осмог разреда из свих предмета остварили најбоље резултате и највише оцене велика је част добити звање Вуковца, односно, носиоца Вукове дипломе. Она је одраз залагања, учења, воље и труда уложеног у осам година школовања и остваривања резултата 5,00 на крају сваке школске године.

Једна од добитника овог признања ове године је и ученица Маша Мутић.

– Основна школа ми је неочекивано брзо прошла. Било ми је дивно међу наставницима, пријатељима, другарима. Одличан сам ђак, а поред редовног учења ишла сам на такмичења. Имам специјалну диплому из математике и физичког, и неколико захвалница. Добила сам Вукову диплому и била сам кандидат за ђака генерације, али је мој друг остварио боље успехе на такмичењима и честитам му, рекла је вуковац Маша Мутић.

Маша ће уписати Гимназију и средњу стручну школу „Никола Тесла“ у Апатину јер ће јој омогућити да се најбоље припреми за даље школовање. Додала је да њена сестра и сестрине пријатељице похађају апатинску Гимназију и веома су задовољне школом и професорима, па ће и она њиховим стопама.

МАТУРСКО ВЕЧЕ

Ученици завршног разреда основне школе ће сутра (четвртак, 1, јула) имати матурско вече. Окупљање малих матураната је у 18 часова испред основне школе. Биће одржан и традиционалан дефиле до фонтане на главној улици, а након тога прослава краја школске године у Свечаној сали „Човић стил“.

У суботу, 3. јула, ученици ће предати листу жеља за упис у средње школе. Резултати ће бити следеће седмице, а након тога следи упис.

Носиоци специјалних и Вукових диплома школске 2020/2021. године.

Ђак генерације: Бојан Колунџија

Вукове дипломе : Бојан Колунџија, Никола Цвјетковић, Ален Хорват, Невена Вигњевић, Урош Шупут, Теодора Покрајац, Дуња Шарац, Мутић Маша и Дејана Дамјановић.

Специјалне дипломе: Видан Јеротијевић– физичко и здравствено васпитање, Урош Мандић -физичко и здравствено васпитање, Дејана Дамјановић – математика, Маша Мутић– математика, физичко, Стефан Родић– физичко и здравствено васпитање, Никола Јеротијевић– физичко и здравствено васпитање, Марко Ковачевић– физичко и здравствено васпитање, Никола Балаћ– физичко и здравствено васпитање, Теодора Покрајац– српски језик, Урош Шупут– спорт, Огњен Завођа -спорт, Невена Вигњевић– музичка култура, Бојан Колунџија– биологија, математика, хемија и Никола Цвјетковић– математика.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.