МУП НАЈАВИО ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ ТРАКТОРА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова Управе саобраћајне полиције ће у циљу повећања безбедности саобраћаја, у наредном периоду вршити појачану контролу трактора и возача трактора у саобраћају на путу, са посебним акцентом на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола.

Од почетка ове године, на путевима у Србији догодиле су се 22 саобраћајне незгоде са учешћем трактора, а анализе показују да су 18 саобраћајних незгода изазвали возачи трактора. У овим саобраћајним незгодама погинула су четири, а повређена 22 учесника у саобраћају.

С обзиром на то да је сезона пољопривредних радова почела и да се у наредном периоду очекује повећан број трактора на путевима, апелујемо на возаче трактора да благовремено отклоне евентуалне техничке неисправности, посебно оне које се односе на светлосне уређаје и сигнализацију.

У случају да се у ноћним условима или условима смањене видљивости трактори или радне машине затекну у саобраћају без исправних светлосно-сигналних уређаја, саобраћајна полиција ће их искључити из саобраћаја.

Законом о безбедности саобраћаја на путевима прописано је да трактори и радне машине ноћу, као и у условима смањене видљивости, у саобраћају на путу морају имати укључено жуто ротационо или трепћуће светло.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *