АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА НА МОТЕЛУ У ПРИГРЕВИЦИ- 200 САДНИЦА ВРБЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Група ентузијаста, махом Пригревчана уз подршку представника МЗ Пригревица, Јавних предузећа, челника општине Апатин али других волонтера, њих педесетак, учествовало је данас у пошумљавању чувеног пригревачког одмаралишта и купалишта познатијег под називом Мотел.

Ово омиљено место за одмор и забаву Пригревчана удаљено је три километра од села, уз канал Дунав-Тиса-Дунав. Посађено је 200 садница Беле врбе а наредних дана планирана је и акција садње 3000 садница багрема.

-Општина Апатин је у сарадњи са Шумском управом “Војводинашума” обезбедила 200 садница Беле врбе. Саднице су двогодишње, и одлучили смо да тај први део посадимо на Мотелу у Пригревици. Оно што је битно да истакнемо да је то само један почетак јер већ у наредној недељи нас очекује садња три хиљада садница багрема. Реч је о донацији ЈП Воде Војводине и очекујемо да ће нам се акцији одазвити пчелари и ловци јер је багрем, медосносно дрво. Багрем ће бити посађен на потезу Девете табле према Салашу, изјавио је Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин који је данас учествовао у пошумљавању.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *