У БЕОГРАДУ ОТВОРЕН КОШАРКАШКИ ТЕРЕН “ЖЕЉКО РЕБРАЧА”

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

Велика Моцартова акција „100 терена за једну игру“ настављена је обновом игралишта у вождовачком насељу Степа Степановић.

Насеље Степа Степановић бар накратко постало је кошаркашки центар Београда, будући да је једна од највећих регионалних акција за омасовљење и подршку спорту „Сто терена за једну игру“ компаније Моцарт настављена управо овде, а обновљени кошаркашки терен пред стотинама посетилаца отворио је наш прослављени репрезентативац и легенда југословенске кошаркашке, Пригревчанин Жељко Ребрача.

Свом бившем саиграчу и пријатељу подршку су дали и познати спортисти Жељко Обрадовић, Зоран Мока Славнић, Игор Ракочевић, Дејан Томашевић…

Један од најбољих европских центара није крио срећу и узбуђење због отварања терена који носи његово име, истакавши да је почео упис у његову Kошаркашку академију.

Хвала компанији Моцарт на сјајној акцији, част ми је што је овај терен понео моје име и надам се ће у блиској будућности управо са њега изаћи бар један будући репрезентативац Србије. Оваква места су полигони за дружење и играње најбољег баскета, са оваквих терена потичу будући шампиони, али на овим клинцима је да дају све од себе и сањају велике снове. Отварамо кошаркашу академију, покушаћемо да то буде више од кошаркашке приче, желимо да припремимо клинце на препреке са којима ће се сусретати у спорту, али и образовању, па касније и у бизнису. Програм академије подразумеваће и доста предавања на озбиљне теме, која су прилагођена деци – рекао је Ребрача.

Посетиоци су били одушевљени могућношћу да осим чувеног Ребраче, на промоцији виде и изложбу његових најзначајнијих медаља, међу којима су олимпијско сребро из Атланте из 1996. године, злато са Светског првенства у Атини освојено 1998. године, затим две златне медаље са Европских првенстава у Атини и Барселони.

Свечаном пресецању врпце, којим је познати Бананамен отворио кошаркашко игралиште, претходила је ревијална утакмица млађих селекција KK Торлак и KK Партизан, клуба са којим је Ребрача далеке 1992. године покорио европски континент освојивши титулу првака Европе у Истанбулу.

Будући шампиони, као и рекреативци, моћи ће да уживају у игри у условима какве имају професионалци – на новој специјалној подлози, са професионалним конструкцијама за кошеве, зглобним обручима, клиритним таблама и новим трибинама, а чувени Ребрача оставио је нараштајима и симболичну поруку на терену да велике снове мора пратити вредан рад: „Досањати значи постићи. Сањај, па устани и постигни!“

telegraf.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *