ROK ZA POPUST NA RAČUNE ZA STRUJU, POMEREN

APATIN EKONOMIJA SRBIJA VESTI

Vršilac dužnosti generalnog direktora „Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić izjavio je juče da će gužve na šalterima ubuduće biti manje jer je rok za ostvarenje popusta od pet odsto za izmirenje računa za električnu energiju produžen do 28. u mesecu.

Grčić je rekao da je uočeno je da su gužve ispred mesta gde građani plaćaju struju velike posebno 25. u mesecu, datuma koji je donedavno bio rok za ostvarenje popusta.

– Do sada je EPS davao popust do 25. u mesecu, a penzioneri su svoja primanja dobijali do tog istog datuma. Zato se dešavalo da u istom danu pokušaju i da izmire račun da bi ostvarili popust pa su se stvarale gužve – rekao je Grčić.

On je istakao da su građani za to javno preduzeće najbitnija i najbrojnika kategorija kupaca, kao i da oni u najvećem procentu na vreme izmiruju račune.

– Zato sam inicirao da taj rok pomerimo na 28. u mesecu da bi imali tri dana vremena da izmire obaveze i istovremeno ostvare popust od pet odsto, a Nadzorni odbor EPS-a je to prihvatio – rekao je Grčić.

Novi rok će važiti od martovskih računa, koji će na kućne adrese domaćinstava stići ovog meseca.

Grčić je dodao da je procenat naplate električne energije kod građana 96 odsto, dok je naplativost kod privrede oko 90 odsto.