МУП: ВОЗАЧИ И ПЕШАЦИ ТРЕБА ДА БУДУ ОПРЕЗНИ У ЗОНАМА ПЕШАЧКИХ ПРЕЛАЗА

HRONIKA SRBIJA VESTI

На путевима у Србији се јуче догодило 107 саобраћајних незгода, у којима je лица повређенo. Током јучерашњег дана догодило се чак шест саобраћајних незгода у којима су пешаци оборени док су прелазили коловоз на пешачком прелазу, а у тим незгодама једно лице је погинуло, док је пет лица задобило тешке телесне повреде, међу којима је и једно дете.

Из МУП-а апелују на возаче да поштују прописана ограничења брзине и да обавезно смање брзину кретања возила испред пешачких прелаза. Апел је упућен и пешацима, да повећају опрезност и да не прелазе коловоз док се претходно не увере да су се возила зауставила да их пропусте.

Подсећамо да Саобраћајна полиција до 11. децембра спроводи међународну акцију појачане контроле саобраћаја, која је усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци. Од 05. децембра када је почела ова акција, због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 490 возача, од којих је 85 задржано на трежњењу у службеним просторијама јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму. У службеним просторијама задржано је и 25 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *