U APATINU SVEČANO OBELEŽEN DAN SAVEZA RVS SRBIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Organizacija rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, povodom Dana Saveza organizacija vojnih starešina Srbije, 15. septembra, koji se obeležava u znak sećanja na dan otpočinjanja proboja Solunskog fronta 1918. godine i dan kada je održan Osnivački kongres Udruženja rezervnih oficira i ratnika 1919. godine, organizovala je Svečanu sednicu u Velikoj sali Opštinskog veća saveza samostalnih sindikata Srbije.

BenQ Digital Camera

Nakon intoniranja himne i odavanja počasti poginulim i preminulim članovima, brojnim prisutnima se obratio pukovnik u penziji Željko Obradović, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Apatin, koji je govorio o istorijatu organizacije, njenom radu i budućim aktivnostima. Obradović je posebno istakao da se tekuće aktivnosti realizuju uz veliku podršku lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine dr Živoradom Smiljanićem.

BenQ Digital Camera

Potom su uručena već tradicionalna priznanja. Plaketu su dobili predstavnici podružnica u naseljenim mestima: Jovica Vodeničar iz Sonte, Vlado Vekić iz Prigrevice, Antal Ileš iz Svilojeva, Mlađo Mandić iz Kupusine i predsednik organizacije Željko Obradović. Knjigama i pohvalama nagrađeni su zaslužni članovi, a zahvalnice su dobile organizacije sa kojima su rezervne starešine naše opštine uspostavile plodnu saradnju: Odeljenje za vanredne situacije iz Sombora, Društvo za podvodne aktivnosti iz Apatina, Društvo srpskih domaćina, Udruženje žena “Ruža crvena” i Zavičajno udruženje Ličana “Nikola Tesla” iz Apatina.

BenQ Digital Camera

 

BenQ Digital Camera

Pola sata pre Svečane sednice organizovano je polaganje venaca na spomen-obeležja kod Doma kulture. Vence na spomen-ploču poginulim u NOR-u i spomen-ploču poginulim u ratovima 1990-1999. godine položile su delegacije RVS, lokalne samouprave i Vojske Srbije.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *