MEĐUNARODNI SAJAM PERADARSTVA U SOMBORU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Na 41.Međunarodnom sajmu peradarstava i trećem državnom šampionatu sitnih životinja Srbije, najvećem u jugoistočnoj Evropi,koji se u somborskoj sportskoj hali “Mostonga” zatvara danas, u dva dana nekoliko hiljada posetilaca videlo je oko 4.000 golubova, živine, ukrasnih ptica i kunića. Ipak, najviše su se najmlađi obradovali i uživali pored kaveza.
Prema rečima Igora Gromilovića, predsednika Saveza odgajivača sitnih životinja Srbije, koji sa Društvom odgajivača sitnih životinja “Sombor 1871” organizuje todnevnu manifestaciju, na ovom najvećem sajmu u zemlji učestvuje blizo 500 izlagača iz Slovačke, Bugarske i Srbije.Inače, dosta učesnika je otkazalo učešće na ovoj manifestaciji zbog pojave epidemije ptičjeg gripa u njihovim državama.
Danas na završnoj manifestaciji biće podeljeno 410 odličja ,po rasama i kategorijama-kaže dr Zoran Parčetić, direktor Sajma.On dodaje da da će po treći put biti dodeljeno 50 titula majstora odgajivača sitnih životinja u Srbiji.
Ispred hale više hiljada posetilaca i ljubitelji sitnih životinja iz svih krajeva Srbije, ali i susedstva, danas će imati priliku da vide i kupe neke domaće autohtone rase živine, golubova, kunića…Osim toga, na berzi sitnih životinja posetioci su mogli i da kupe hranu, lekove i opremu za svoje ljubimce.

Sombor  RAZGLEDANJE Zanimlkjiva domaca zivina Sombor Lepotani golubovi privlace paznju prolaznika Sombor Najmladje privlaci ukrasna zivina i ptice