APATIN DOMAĆIN OKRUŽNOG TAKMIČENJA “ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU”

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Organizaciji Opštinskog Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Apatin, Auto-moto saveza Srbije i Školskih uprava, u nedelju 10. Maja 2015. u 09.00 časova u OŠ „Žarko Zrenjanin“ Apatin, održaće se Okružno takmičenje pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“ Apatin 2015. Ovo je 46. po redu ciklus takmičenja koji se organizuje u Srbiji. Sredstva za organizovanje takmičenja su obezbeđena iz budžeta Opštine Apatin tj. odobreno od strane Opštinskog Veća Opštine Apatin.

Na predstojećem takmičenju učestvuju osnovne škole sa teritorije zapadno-bačkog okruga, sa učenicima koji su imali najbolje razultate na održanim opštinskim takmičenjima. Prijavu za učešće na takmičenju predale su 4 ekipe sa po 8 takmičara i to: Apatin, Sombor, Kula i Odžaci, a Takmičari su deca uzrasta od 09 do 14 godina i takmičenje će se sastojati iz tri dela:

1. Test – poznavanja saobraćajnih propisa
2. Poligon (sa saobraćajnom signalizacijom)
3. Poligon spretnosti ( takičari se takmiče u savladavanju prepreka – bicikl)

Takmičari koji se pokažu kao najbolji idu na državno takmičenje koje se organizuje 22. i 23. maja  u Beogradu.  Ovo takmičenje ima međunarodni karakter s obzirom da najbolja ekipa sa državne smotre ide na evropsko međunarodno takmičenje koje će se organizovati od 03. do 05. septembra u Beču.