ПИОНИРИ РК “АПАТИН” ИЗБОРИЛИ ПЛАСМАН У СУПЕР ЛИГУ! ТАКМИЧЕЊЕ ПОЧИЊЕ ЗА ВИКЕНД

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Рукометни клубови “Апатин” и Пригревица” су направаили фузију млађих категорија, па су формиране селекције М-14 и М-16. Пионире до 14 година води Александар Пилиповић, док са старијим момцима из Апатина и Пригревице ради Милка Никшић.

Селекција до 14 година је одиграла четири турнира, на којима су забележили шест победа и два пораза. Наши дечаци су добили вршњаке “Графичара” из Бездана, Рукометног клуба “Сомбор”, РК “Сивац”, а поразе су претпрели само од “Црвенке”. Овим резултатима момци из Апатина и Пригревице су освојили друго место у својој групи и пласирали се у Супер лигу, која почиње наредног викенда турниром у Ади. Наши дечаци рођени 2009. године и млађи ће у оквиру првог и другог кола у суботу, 25. новембра играти против екипе “Младост ТСК” и “Кикинде”. Турнир у Апатину би требао да буде одигран 3. фебруара 2024. године, у оквиру седмог и осмог кола.

За екипу РК “Апатин” наступају: Душан Делић, Јован Бурсаћ, Лука Михић, Лука Велимировић, Марко Станић, Матеа Арсић, Немања Ковачевић, Немања Сладић, Никола Јокић, Слободан Бановић, Страхиња Јелача, Огњен Родић, Петар Димић, Огњен Ковач, Немања Вејин и Немања Несванулица.

Тренер екипе Александар Пилиповић је задовољан пласманом у Супер лигу, похавлио своје играче и нагласио да поседују квалитет, који уз посвећеност може да их доведе до првог тима.

-Могу да кажем да су дечаци у протеклих годину дана одлично радили, а као што се и види, резултат није изостао. Очекује нас озбиљан посао у Супер лиги, где ћемо имати прилику да одмеримо снагу са озбиљним екипама попут “Војводине”, “Динама” из Панчева, “Кикинде”… Екипа коју водим, али и старији момци који наступају у екипи М-16 имају потенцијал и сигурно је да ће, ако наставе са вредним радом у будућности бити првотимци. Циљ овако озбиљног рада са млађим категоријама у Апатину и Пригревици је управо прављење играча за сениорски погон, рекао је Пилиповић.

Сви заинтересовани дечаци који желе да тренирају рукомет могу доћи у апатинску спортску халу уторком од 16.30 часова, или средом и петком у истом термину у халу Машинске школе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *