ДЕВЕТ НАЈБОЉИХ ПРОШЛО НА ЗОНСКУ СМОТРУ РЕЦИТАТОРА

APATIN KULTURA VESTI

ОУ Културном центру Апатин одржана је општинска смотра рецитатора на којој  су поезију домаћих и страних песника говорили ученици и средњошколци. Подељени у три узрасне категорије на млађе, средње и старије, ученици су се представили програмима које су одабрали заједно са својим учитељима, наставницима и професорима српског језика.

Жири у саставу Иванчица Кнежевић, проф. српског језика и књижевности, Марина Филиповић, проф. српског језика и Инес Васић Павловић, мастер учитељ, одлучио је ко ће нашу општину представљати на зонској смотри у Суботици. И ове године девет најбољих рецитатора, по три из сваке категорије, наставиће своје умеће говорења поезије даље. У млађем узрасту најбоља је била Софија Зубер, друго место је припало Тари Зорић, а треће Леи Молнар. У средњем узрасту прво место освојила је Лариса Лимани, друго Давид Молнар, а треће Мила Врачар. У старијем узрасту најбоље је поезију говорила Ана Бачић, друго место освојио је Армандо Ахметашевић, а треће Василије Зорић.

На смотру се пријавило укупно 29 ученика, 11 из најмлађег, пет из средњег и 13 из старијег узраста.

– Ове године се на општинску смотру рецитатора пријавио мањи број ученика. Оно што је нама, као организаторима, важно није опао квалитет говорења поезије. Можда је ове године било нешто мање времена за припрему ученика, због паузе настале епидемијом грипе. Ми смо задовољни квалитетом рецитатора и озбиљношћу којом ученици и њихови ментори приступају припреми за ово дугогодишње такмичење, као и радом жирија. И ове године је већи број ученика могао да иде на даље такмичење, али је пропозицијама прецизно дефинисано да их може бити само девет. Радује нас жеља ученика да читају и говоре поезију, рекао је Златко Васић, технички секретар Општинског културног центра.

Зонска смотра у Суботици ове године ће се одржати 9. марта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.