У АПАТИНУ ПАЛО ПРЕКО 80 ЛИТАРА КИШЕ- НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ

APATIN DRUŠTVO SERVISNE INFORMACIJE SOMBOR VESTI

Олујно невреме праћено јаком кишом, јуче је протутњало Западнобачким округом. Најгоре је било у Бачком Моноштору где је падао лед величине пинг-понг лоптице. Страдала је већина усева. Снабдевање електричном енергијом било у прекиду, а уништени су и кровови на стамбеним и привредним објектима.

Због обилне кише у Апатину и Сомбору поједине саобраћајнице су се претвориле у реке, нарочито у деловима града са нижим котама, што је причињавало проблеме у саобраћају.

Према подацима мерних станица на пољопривредним газдинствима са територије општине Апатин, за само неколико сати пало је 80 литара кише на квадратном метру. Што је количина већа од тромесечног просека за овај део године.

Пред нама најнестабилнији августовски дан. Непогоде ће погодити целу Србију, на снази и црвени метеоаларм.

Републички хидрометеоролошки завод Србије поставио је ноћас на свом сајту, сат и по иза поноћи, најновије упозорење у вези са временским непогодама у Србији. У њему се истиче да ће обилни пљускови са грмљавином у првом делу дана захватити једну а у другом делу дана другу половину земље.

Тако да је пред нама кишан дан са градом, олујним ветром и обилним пљусковима праћеним грмљавином.

-На подручју Србије данас се очекује појава обилних пљускова са грмљавином. У првом делу дана више падавина на југозападу, западу и северу Србије, а после подне и увече и у централним и југоисточним крајевима, где може пасти и више од 60 мм кише за 24 х. На југозападу и југоистоку земље пљускови ће локално бити праћени и градом и олујним ветром – наводи се у у позорењу РХМЗ.
И даље стоји упозорење од јуче да се очекује и изливање појединих река.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.