ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА “ТРЕНУЦИ СТВАРНОСТИ” У ДОМУ ЗА СТАРЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Дом за старе и пензионере Апатин четврту годиину за редом организовао је фото конкурс под називом “Тренуци стварности”. Ове године на конкурс су приспеле чак 252 фотографије корисника из 24 установе социјалне заштите на нивоу целе државе. Такође, учешће је узела и Сигурна кућа из Зрењанина. 23 фотографије ушле су у ужи избор, а оне се такође налазе и у Каталогу који је одштампан. Најбоље фотографије изложене су у просторијама апатинског Дома, а том приликом данас је организовано и свечано отварање изложбе.

У културно уметничком делу програма учествовал су професори ОМШ ,,Стеван Христић” из Апатина, Мирко Ђурић и Душко Мешинковски.

Присутнима се обратила Слађана Шушњар, директорка Дома за старе и пензионере Апатин, и изразила задовољство што за њихов фото конкурс из године у годину влада све веће интересовање.

Најтежи задатак имао је жири који је требало да одабере најуспешније фотографије. Није им било ни мало лако. На фото конкурс “Тренуци стварности 4” пријавило се не само пуно фотографија, већ и пуно фантастичних фотографија. Жири је радио у следећем саставу: фотограф Душан Козодеровић из Сомбора, дипломирана социјална радница Жарка Црнобрња, иначе руководилац стручне службе за рад са корисницима Дома у Апатину, и Филип Узелац, радни терапеут.

У име жирија присутнима се обратио фотограф Душан Козодеровић, истакавши како су ове године имали изузетно тежак задатак. Козодеровић је нагласио како је он по трећи пут у саставу жирија фото конкурса “Тренуци стварности” и како му је посебно драго што су фотографије из године у годину све боље и боље.

По оцени корисника Дома у Апатину, најуспешнија фотографија стигла је из Геронтолошког центра “Срем” из Руме, аутора Николе Беуса.

Специјална награда припала је Сигурној кући из Зрењанина, аутор Ж.Б.

Треће место освојио је Дом за старе и пензионере Апатин, са фотографијом Предрага Зечевића. Предрага.

Друго место припало је ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ НОВИ САД, захвајујући фотографији Даринке Јуришић.

Прво место и титулу најлепше фотографије освојио је Дом за старе МАСС 021 Ветерник, са фотографијом Гизеле Ђери.

Изложбу фотографија “Тренуци стварности 4″ званично је прогласила отвореном Татијана Грнчарски, директорка Покрајинског завода социјалне заштите из Новог Сада, изразивши задовољство што је поново у Апатину овим лепим поводом.

Грнчарски је истакла како је, захваљујући Слађани Шушњар, директорки, Дом за старе и пензионере у Апатину установа за пример, те похвалила идеју и реализацију пројекта ,,Тренуци стварности”. Према речима Татијане Грнчарски, богат садржај живота корисника установа социјалне заштите један је од приоритета, а апатински Дом свакако акценат ставља управо на то.

Оно што је посебно обрадовало директорку Покрајинског завода социјалне заштите је чињеница да је на фотографијама које су данас изложене у Дому највећи број насмејаних лица, а што је показатељ да установе социјалне заштите у нашој земљи добро обављају свој посао.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *